Ravintolajuomat ja juomakulttuuriLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: HOS026AS3A
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Intro
Juomat ovat ruoan lisäksi se toinen keskeinen osa gastronomiaa. Tällä kurssilla pääset perehtymään viinikulttuurin kiehtovimpiin kulttuuritekijöihin esimerkiksi vertailemalla bistron ja fine dining -ravintolan tyypillisiä viinejä. Käyt läpi tärkeimmät nykyiset juomatrendit ei vain viineissä vaan myös oluiden, siidereiden ja cocktailien kohdalla. Pääset myös perehtymään vastuullisuuden vaateisiin modernissa juomakulttuurissa. Jotta ymmärrät mistä puhut, varmistat analyyttisen osaamisesi esimerkkijuomien maistamisen avulla.
Osaamistavoitteet
Tämän opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa maistaa ammattimaisesti ja kuvailla juomien makuominaisuuksia.
Osaa kertoa erilaisista juomista asiakaslähtöisesti sekä hallitsee juomien tarjoilukäytänteet.
Sisältö
Johdatus juomien maisteluun ja tarjoiluun
Aperatiivista aveciin (klassiset juomasekoitukset, avecit, viinit, panimotuotteet)
Kansainväliset ja kansalliset juomatrendit ja juomakulttuuri.
Vastuullisuus ja kestävän kehityksen näkökulmat juomien myynnissä.
Arviointikriteerit - arvosana 1
Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
Osaa maistaa ja tunnistaa erilaisia juomia sekä ymmärtää niiden tarjoilun periaatteet. Tunnistaa yleisimmät juoma-trendit.
Arviointikriteerit - arvosana 3
Osaa kuvailla ja analyisoida juomien makuominaisuuksia. Soveltaa kansainvälisiä ja kansallisia juomatrendejä tarjoilussa.
Analysoi juomien vastuullisuustekijöitä.
Arviointikriteerit - arvosana 5
Osaa suunnitella asiakaslähtöisen juomatarjoilun vastuullisuuden näkökulmat huomioiden.