Ravintolajuomat ja juomakulttuuri (5op)

Toteutuksen tunnus: HOS026AS3A-3004

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
12.01.2026 - 13.03.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Terhi Oksanen-Alén
Maija Niemelä
Ryhmät
RE4HA2
Restonomi, päivä, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 2
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
HOS026AS3A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Viikko-ohjelma:

Viikko. 1.Johdanto juomakulttuuriin.

Viikko 2. Analyyttinen maistaminen ja tarjoilu. Railakas hapokkuus: Riesling.

Viikko 3. Lisää hapokkuutta, eri mantereet. Sauvignon Blancin salat: Sancerre ja Marlborough. Vastuullisuuden perusteet ja viinien kuljetus sekä pakkaukset vastuullisuuden näkökulmasta

Viikko 4. Punaviinit, mitkä puhuttavat juuri nyt? Cocktailit.

Viikko 5. Kuohuvat, trendit sekä nousevat trendit. Samppanja ja Prosecco, Cava ja Corpinnat. Alkuviinit ja roseet

Viikko 6.Juomatrendit

Viikko 7. Juomien tarjoilu

Viikko 8. Tehtävien esityksiä ja tentti

Intro

Juomat ovat ruoan lisäksi se toinen keskeinen osa gastronomiaa. Tällä kurssilla pääset perehtymään viinikulttuurin kiehtovimpiin kulttuuritekijöihin esimerkiksi vertailemalla bistron ja fine dining -ravintolan tyypillisiä viinejä. Käyt läpi tärkeimmät nykyiset juomatrendit ei vain viineissä vaan myös oluiden, siidereiden ja cocktailien kohdalla. Pääset myös perehtymään vastuullisuuden vaateisiin modernissa juomakulttuurissa. Jotta ymmärrät mistä puhut, varmistat analyyttisen osaamisesi esimerkkijuomien maistamisen avulla.

Oppimateriaalit

Opintojaksolla ja moodlessa tarjottava materiaali ja kirjallisuus.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Lähiopetus kontaktikerroilla, jotka sisältävät harjoituksia, ryhmätöitä ja aistinvaraista arviointia.

Työelämäyhteydet

Opintojaksolla vierailee mahdollisuuksien mukaan asiantuntijoita eri aihealueilta.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentti on opintojakson lopussa. Ajankohta ilmoitetaan opintojaksolla.

Kansainvälisyys

Opintojaksolla käsitellään sekä maistetaan kansainvälisiä tuotteita sekä ilmiöitä.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Näyttö. Kysy lisää opintojakson vastuuopettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Oppimistehtävät

Yksilö/ paritehtävä 30%
Pienryhmätehtävä 30%
Tentti 40 %

Arviointitavat

Arvioini 1-5

Siirry alkuun