Ravintolajuomat ja juomakulttuuri (5op)
Toteutuksen tunnus: HOS026AS3A-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 12.01.2026 - 13.03.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Terhi Oksanen-Alén
- Maija Niemelä
- Ryhmät
-
RE4HA2Restonomi, päivä, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 2
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- HOS026AS3A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Viikko-ohjelma:
Viikko. 1.Johdanto juomakulttuuriin.
Viikko 2. Analyyttinen maistaminen ja tarjoilu. Railakas hapokkuus: Riesling.
Viikko 3. Lisää hapokkuutta, eri mantereet. Sauvignon Blancin salat: Sancerre ja Marlborough. Vastuullisuuden perusteet ja viinien kuljetus sekä pakkaukset vastuullisuuden näkökulmasta
Viikko 4. Punaviinit, mitkä puhuttavat juuri nyt? Cocktailit.
Viikko 5. Kuohuvat, trendit sekä nousevat trendit. Samppanja ja Prosecco, Cava ja Corpinnat. Alkuviinit ja roseet
Viikko 6.Juomatrendit
Viikko 7. Juomien tarjoilu
Viikko 8. Tehtävien esityksiä ja tentti
Intro
Juomat ovat ruoan lisäksi se toinen keskeinen osa gastronomiaa. Tällä kurssilla pääset perehtymään viinikulttuurin kiehtovimpiin kulttuuritekijöihin esimerkiksi vertailemalla bistron ja fine dining -ravintolan tyypillisiä viinejä. Käyt läpi tärkeimmät nykyiset juomatrendit ei vain viineissä vaan myös oluiden, siidereiden ja cocktailien kohdalla. Pääset myös perehtymään vastuullisuuden vaateisiin modernissa juomakulttuurissa. Jotta ymmärrät mistä puhut, varmistat analyyttisen osaamisesi esimerkkijuomien maistamisen avulla.
Oppimateriaalit
Opintojaksolla ja moodlessa tarjottava materiaali ja kirjallisuus.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Lähiopetus kontaktikerroilla, jotka sisältävät harjoituksia, ryhmätöitä ja aistinvaraista arviointia.
Työelämäyhteydet
Opintojaksolla vierailee mahdollisuuksien mukaan asiantuntijoita eri aihealueilta.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentti on opintojakson lopussa. Ajankohta ilmoitetaan opintojaksolla.
Kansainvälisyys
Opintojaksolla käsitellään sekä maistetaan kansainvälisiä tuotteita sekä ilmiöitä.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Näyttö. Kysy lisää opintojakson vastuuopettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Oppimistehtävät
Yksilö/ paritehtävä 30%
Pienryhmätehtävä 30%
Tentti 40 %
Arviointitavat
Arvioini 1-5