Ravintolajuomat ja juomakulttuuri (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS026AS3A-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2024 - 12.01.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
15.01.2024 - 15.03.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Terhi Oksanen-Alén
Jouko Mykkänen
Ryhmät
RE4HA2
Restonomi, päivä, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 2
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
HOS026AS3A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Viikko 1: a) Viinien maistelu b) Railakas hapokkuus: Riesling.

Viikko 2: a) Sauvignon Blancin salat: Sancerre ja Marlborough b) Viinien kuljetus vastuullisuuden näkökulmasta

Viikko 3) Aatelisviineistä kansanviineihin: Bordeaux ja muut Cabernet-sekoitukset.

Viikko 4: Kuohuviinien trendit: Samppanja ja Prosecco, Cava ja Corpinnat.

Viikko 5: Nousevat trendit: Alkuviinit ja roseet.

Viikko 6: a) Karvaus ja hedelmäisyys vastakohtina oluissa ja siidereissä b) Viskit Single Malt ja Bourbon

Viikko 7: Ginistä on moneksi cocktaileissa ja lonkeroissa.

Viikko 8: a) Vastuullisuus lyö läpi ravintolajuomissakin b) Sommelier ravintolassa

Intro

Juomat ovat ruoan lisäksi se toinen keskeinen osa gastronomiaa. Tällä kurssilla pääset perehtymään viinikulttuurin kiehtovimpiin kulttuuritekijöihin esimerkiksi vertailemalla bistron ja fine dining -ravintolan tyypillisiä viinejä. Käyt läpi tärkeimmät nykyiset juomatrendit ei vain viineissä vaan myös oluiden, siidereiden ja cocktailien kohdalla. Pääset myös perehtymään vastuullisuuden vaateisiin modernissa juomakulttuurissa. Jotta ymmärrät mistä puhut, varmistat analyyttisen osaamisesi esimerkkijuomien maistamisen avulla.

Siirry alkuun