Tuotekehityksen ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmätLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: HOS010AS3A
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Kuvata ja soveltaa tuotekehitysprosessimalleja, hyödyntää tuotekehityksen erilaisia ideointimenetelmiä, Analysoida aistihavaintojen merkitystä elintarvikkeen ominaisuuksien arvioinnissa, Suunnitella ja toteuttaa pienimuotoisen aistinvaraisen arviointitilaisuuden, Raportoida keräämäänsä aineistoa ja pohtia tulosten merkitystä
Sisältö
Opintojakson sisältöjä ovat: Suunnitelmalliset tuotekehitysprosessit ja niiden dokumentointi, Erilaiset tuotekehityksen ideointimenetelmät, Kaupallistaminen, Aistien toiminta ja perusmaut, Aistinvaraiset tutkimusmenetelmät, Ruoka- ja juomatuotteiden aistinvarainen arviointi
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Arviointikriteerit - arvosana 1
Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
Osaa kuvata tuotekehitysprosessimalleja ja ymmärtää tuotekehityksen erilaisia ideointimenetelmiä. Tunnistaa aistihavaintojen merkityksen elintarvikkeen ominaisuuksien arvioinnissa. Osaa suunnitella ja toteuttaa pienimuotoisen aistinvaraisen arviointitilaisuuden. Osaa raportoida keräämäänsä aineistoa ja pohtia tulosten merkitystä
Arviointikriteerit - arvosana 3
Osaa kuvata ja soveltaa tuotekehitysprosessimalleja ja hyödyntää tuotekehityksen erilaisia ideointimenetelmiä ammattikeittiössä. Ymmärtää kaupallistamisen roolin tuotekehityksessä. Osaa selittää aistihavaintojen merkityksiä elintarvikkeen ominaisuuksien arvioinnissa. Osaa suunnitella ja toteuttaa pienimuotoisen aistinvaraisen arviointitilaisuuden sekä arvioida sen luotettavuutta. Osaa raportoida keräämäänsä aineistoa ja pohtia kriittisesti tulosten merkitystä
Arviointikriteerit - arvosana 5
Osaa kuvata, soveltaa ja arvioida tuotekehitysprosessimalleja. Osaa soveltaa ja kehittää tuotekehityksen erilaisia ideointimenetelmiä ammattikeittiössä. Ymmärtää ja osaa analysoida kaupallistamisen roolia tuotekehityksessä. Osaa selittää ja arvioida aistihavaintojen merkityksiä elintarvikkeen ominaisuuksien arvioinnissa. Osaa suunnitella ja toteuttaa pienimuotoisen aistinvaraisen arviointitilaisuuden sekä arvioida sen luotettavuutta. Osaa raportoida keräämäänsä aineistoa ja pohtia kriittisesti tulosten merkitystä
Oppimateriaalit
Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.