Tuotekehityksen ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmät (5op)

Toteutuksen tunnus: HOS010AS3A-3004

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
12.01.2026 - 13.03.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Ville Parkkinen
Saija Laitinen
Ryhmät
RR4HA1
Ruokatuotanto, päivä, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
HOS010AS3A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Tarkentuu moodleen

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Tuotekehityksen ja aistinvaraisen arvioinnin opintojaksolla tutustut tuotekehityksen yleiseen teoriaan ja aistinvaraisen arvioinnin tutkimusmenetelmiin. Erilaisia ideointimenetemiä hyödyntämällä toteutat tuotteen tai tuoteryhmän käytännön tuotekehityksen, lopputulosta aistinvaraisesti arvioiden.

Oppimateriaalit

Tuorila, H., Parkkinen K. & Tolonen K. 2008. Aistit ammattikäyttöön. WSOY. Helsinki.

Villanen, J. 2016. Tuotteista tähtituotteita: Tarinoita, tehtävää, teoriaa. Kauppakamari. Helsinki. E-kirja. Luettu: 18.12.2023. (e-kirja: https://haaga-helia.finna.fi/Record/3amk.27102 5)

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Opintojaksolla on lähiopetusta.. Tämän lisäksi on työskentelyä opetuskeittiössä.

Opintojakson suorituksena on tehtävien tekeminen ja palautus Moodleen sekä tentti. Kaikki tehtävät ovat näkyvissä Moodlessa jo opintojakson alkaessa. Palautetta annetaan vain tehtävistä, jotka on palautettu ajallaan. Arvosana annetaan tehtävien ja tentin perusteella.
Tentti on Moodlessa.

Opintojaksolla on jatkuva arviointi, ohjausta tapahtuu suullisesti lähiopetuksessa ja kirjallisesti Moodlessa.

Sähköposti:ville.parkkinen@haaga-helia.fi/ saija.laitinen@haaga-helia.fi

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

tentti
uusintatentti exam

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Mahdollisuus suorittaa näyttönä, ole yhteydessä opettajiin

Oppimistehtävät

Aistinvaraisen arvioinnin arvioitavat tehtävät:
Referaatti tieteellisestä artikkelista ja sen esitys
Aistinvaraisen arvioinnin järjestäminen

Tuotekehityksen arvioitavat tehtävät:
Referaatti
Toimeksianto

Arviointitavat

Aistinvaraisen arvioinnin arvioitavat tehtävät:
Referaatti + esitys 10 p. (parityö)
läpäisyyn vaaditaan väh. 5/10 p.
Aistinvaraisen arvioinnin järjestäminen 20 p. (ryhmätyö)
läpäisyyn vaaditaan väh. 10/20 p.
Tentti 1. Aistit 10 p. (yksilötyö)
läpäisyyn vaaditaan väh. 5/10 p.
Tentti 2. Aistinvaraiset arviointimenetelmät 10 p. (yksilötyö)
läpäisyyn vaaditaan väh. 5/10 p.

Tuotekehityksen arvioitavat tehtävät:
Referaatti 10 p. (parityö)
läpäisyyn vaaditaan väh. 5/10 p.
Toimeksianto 40 p. (parityö)
läpäisyyn vaaditaan väh. 20/40 p.

Yhteensä
50-59 pistettä = 1
60-69 pistettä = 2
70-79 pistettä = 3
80-89 pistettä = 4
90-100 pistettä = 5

Siirry alkuun