Tuotekehityksen ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmät (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS010AS3A-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.06.2025 - 15.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
18.08.2025 - 10.10.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Mirjami Willman
Ville Parkkinen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
RRB2HA1
Ruokatuotanto, WS monimuoto, 2. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
BLENDED
Monimuotototeutus
Opintojakso
HOS010AS3A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

25.8.

Opintojakson esittely
Aistinvarainen arviointi
Perusmakutesti (ohjeistus etukäteen)
Aistien toiminta 1 & 2
Kotitehtävä- orientointi seuraavan kerran aiheeseen

26.8.

Hajutesti
Aistinvaraiset mittausmenetelmät
Raadit, näytteet, tilat
Mieltymystestit
Opintojaksotehtävän tuotteisiin tutustuminen
Maistatuslomakkeen laatiminen yhdessä ryhmän kanssa
Kotitehtävä: Aistinvaraisen arvioinnin järjestäminen

15.9.

Tuotekehitys 1
Opintojaksotehtävä - käytännönpäivän läpikäynti ja aikataulun laatiminen

16.9.

Opintojaksotehtävän käytännön toteutus – aistinvarainen arviointi

Näytteiden valmistelu
Näytepurkkien koodaus, tarjottimien valmistelu
Arviointi ja alustavat tulokset
Tulos-Excelin laatiminen
6.10.

TENTTI
Tuotekehitys 2–3
Tuloksien hyödyntäminen käytännössä - tuotekehityksen ideointi

7.10.

Kaupallistaminen
Tuotteen jatkokehitys

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Tuotekehityksen ja aistinvaraisen arvioinnin opintojaksolla tutustut tuotekehityksen yleiseen teoriaan ja aistinvaraisen arvioinnin tutkimusmenetelmiin. Erilaisia ideointimenetemiä hyödyntämällä toteutat tuotteen tai tuoteryhmän käytännön tuotekehityksen, lopputulosta aistinvaraisesti arvioiden.

Oppimateriaalit

Tuorila, H., Parkkinen K. & Tolonen K. 2008. Aistit ammattikäyttöön. WSOY. Helsinki.

Villanen, J. 2016. Tuotteista tähtituotteita: Tarinoita, tehtävää, teoriaa. Kauppakamari. Helsinki. E-kirja. Luettu: 18.12.2023. (e-kirja: https://haaga-helia.finna.fi/Record/3amk.27102 5)

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Opintojaksolla on lähiopetusta.

Opintojakson suorituksena on tehtävien tekeminen ja palautus Moodleen sekä tentti. Kaikki tehtävät ovat näkyvissä Moodlessa jo opintojakson alkaessa. Palautetta annetaan vain tehtävistä, jotka on palautettu ajallaan. Arvosana annetaan tehtävien ja tentin perusteella.
Tentti on Moodlessa.
Kaikki tehtävät ja tentit tulee olla suoritettu ennen opintojakson arviointia.

Opintojaksolla on jatkuva arviointi, ohjausta tapahtuu suullisesti lähiopetuksessa ja kirjallisesti Moodlessa.

Työelämäyhteydet

Toteutuksen aineistot ja harjoituksissa käytetyt esimerkit ovat kansainvälisiä

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Aistit ja tuotekehitystentti

Kansainvälisyys

Tieteelliset, kansainväliset artikkelit.

Oppimistehtävät

Opintojakso tehtävä 60 p

Tentti 40 p

Kaikki tehtävät on saatava hyväksytysti suoritettua.

Arviointitavat

Kaikki tehtävät ja tentti tulee olla hyväksytysti suoritettu ennen opintojakson päättymistä.

Yhteensä
50-59 pistettä = 1
60-69 pistettä = 2
70-79 pistettä = 3
80-89 pistettä = 4
90-100 pistettä = 5

Go back to top of page