Culinary Services as a part of Hospitality Business (2cr)
Course unit code: RES8PO035
General information
- ECTS credits
- 2 cr
- Teaching language
- Finnish
Learning objectives
Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
- ymmärtää ruoan merkityksen osana matkailua ja matkailuliiketoimintaa
- tuntee asiakkaan valintoihin vaikuttavia tekijöitä
- osaa toimia ruokailupalvelujen tuottamisen tehtävissä
- osaa valmistaa maukkaita ruoka-annoksia vaihtelevista raaka-aineista laadukkaasti ja kustannustehokkaasti
- osaa ostaa ruokaelämyksiä kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin
Arvioinnissa huomioidaan suoritetut tehtävät, käytännön harjoitukset, aktiivisuus sekä ammattimainen ja palvelulähtöinen asenne. Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Contents
- ruoan merkitys matkailuliiketoiminnassa
- tutustutaan keskeisimpiin matkailuun liittyviin ruokailupalveluihin
- valmistetaan eri ateriatyyppeihin (aamiainen, lounas ja kokoustarjoilut) liittyviä ateriakokonaisuuksia
- kurkistus trendeihin ja erityisruokavalioihin ruokatarjonnassa
- ateriapalvelujen asiakaslähtöinen ja taloudellinen suunnittelu
Implementation methods, demonstration and Work&Study
Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Vierailut
Oppimistehtävät
Käytännön harjoitukset
a) Lähiopetustoteutus, johon liittyy oppimistehtäviä, projektityöskentelyä, itsenäistä työskentelyä sekä mahdollinen tentti/projektin toteutus
b) Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
c) Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Moduuliin sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Learning materials
Tuntityöskentelyn materiaali Moodlessa, verkkosivustot ja kirjallisuuslista sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Starting level and linkage with other courses
Ei lähtötasovaatimuksia tai sidonnaisuuksia.
Assessment criteria - grade 1
Ymmärtää ateriapalvelujen roolin matkailupalveluissa. Osaa valita ohjatusti erilaisia ravintolapalveluihin liittyviä tuotteita ja toteutustapoja erilaisiin toimintaympäristöihin. Ymmärtää miten ostetaan erilaisia ruokaan liittyviä palveluja kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin. Osaa ohjattuna valmistaa yksinkertaisia ruokatuotteita
Assessment criteria - grade 3
Osaa ostaa/toteuttaa ruokailupalveluja matkailupalveluissa huomioiden eri asiakasryhmien tarpeet ja toimintaympäristöt. Osaa suunnitella, tuottaa ja valmistaa erilaisia ruokatuotteita ja -palveluja taloudellisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen
Assessment criteria - grade 5
Suunnittelee ja kehittää sekä tarvittaessa valmistaa matkailuelämystä tukevia ateriapalvelukokonaisuuksia asiakaslähtöisesti ja taloudellisesti sekä huomioi vastuullisuuden ja kestävän kehityksen periaatteet. Osaa ostaa/toteuttaa ruokailupalveluja kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin huomioiden tapahtuman tai tilaisuuden kokonaisuuden.