Opiskelu perustuu aiemmin hankitun osaamisen tunnistamiseen, omalla työpaikalla tehtävään Work & Study -oppimiseen sekä lähiopetukseen kampuksella parina päivänä kuukaudessa. Opiskelijalla on oltava alan työpaikka sekä aiempaa kokemusta ammattikeittiöstä. Lisäksi tulee varautua siihen, että yksilö- ja ryhmätyöskentelyä ajoittuu lähiopetuspäivien lisäksi esimerkiksi iltoihin ja viikonloppuihin.
Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.
Toteutuksessa suoritetaan projekti omalla työpaikalla. Projektissa hyödynnetään sidosryhmiä ja yhteistyöverkostoja. Mahdollisuus myös toteuttaa projekti, jossa Haaga-Helia toimii toimeksiantajana. Kaksi mahdollista toteutusta (syyskuu ja joulukuu).
Haagan toimipiste
Yksi toteutuksen oppimistehtävistä on tentti, jonka painoraja on 10-20% kurssiarvosanasta. Uusintamahdollisuus ilmoitetaan toteutksen alussa.
Suomi
18.08.2025 - 12.12.2025
Projekti (suunnittelu ja toteutus) ja projektin raportointi toimivat kurssin arviointitehtävänä.
Jari Karjalainen, Outi Rekola
15 - 40
Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5
Opiskelu perustuu aiemmin hankitun osaamisen tunnistamiseen, omalla työpaikalla tehtävään Work & Study -oppimiseen sekä lähiopetukseen kampuksella parina päivänä kuukaudessa. Opiskelijalla on oltava alan työpaikka sekä aiempaa kokemusta ammattikeittiöstä. Lisäksi tulee varautua siihen, että yksilö- ja ryhmätyöskentelyä ajoittuu lähiopetuspäivien lisäksi esimerkiksi iltoihin ja viikonloppuihin.
Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.
Toteutuksessa suoritetaan projekti, jossa hyödynnetään sidosryhmiä sekä yhteistyökumppaneita. Myös oman työnantajan tarjoamat tapahtumat voivat toimia kurssin projektitehtävänä.
Haagan toimipiste
Yksi toteutuksen oppimistehtävistä on tentti, jonka painoarvo on 10-20% kurssiarvosanasta. Uusintamahdollisuus ilmoitetaan toteutksen alussa.
Suomi
20.10.2025 - 12.12.2025
Projekti (suunnittelu ja toteutus) ja projektin raportointi toimivat kurssin arviointitehtävänä.
Jari Karjalainen, Outi Rekola
15 - 40
Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Lähiopetus ja opintojaksoon liittyvät oppimistehtävät
Pine, B. J. & Gilmore, J. H. 2011. The experience economy. Updated edition. Boston (MA): Harvard Business Review Press.
Muu opettajien esittämä tai jakama materiaali
Opintojakso sisältää mahdollisten sidosryhmien tai yhteistyökumppanien vierailuja ja/ tai toimeksiantoja
Haagan toimipiste
Tentti, ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa
Suomi
Kotikansainvälisyys
13.01.2025 - 14.03.2025
Tentti 25 % painotus kokonaisarvosanaan (Yksilötehtävä) Ruokaelämys -projektisuunnitelma 20 % painotus kokonaisarvosanaan (Ryhmätehtävä) Ruokaelämyksen toteutus, raportointi ja esittäminen 55 % painotus kokonaisarvosanaan (Ryhmätehtävä)
02.01.2025 - 10.01.2025
Opetus lukujärjestyksen mukaisesti tiistaisin klo 14.00-16.45 ja torstaisin klo 11.15-14.00
Mahdolliset muutokset ilmoitetaan opintojakson alussa, riippuen ruokaelämys projektin toimeksiannon luonteesta.
Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.
Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse osaamista ohjaavalle opettajalle: Sakari Ketolainen
Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.
Work&Study:
Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)
Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?
Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.
Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.
Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.
https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Jari Karjalainen, Outi Rekola
15 - 40
Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.
When the implementation type of the course is contact, online or blended it is required that the student is present during those teaching hours that are marked in the study schedule. If you are absent more than 25%, your grade will be lowered by one. If you are absent more than 50%, the course is failed.
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5
Opiskelu perustuu ohjattuun lähiopetukseen, ryhmätyöskentelyyn lähipäivien välissä ja harjoitustehtävien tekoon
Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.
Haagan toimipiste
Tentin ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa
Suomi
19.08.2024 - 13.12.2024
Toimeksianto ja sen raportointi
03.06.2024 - 16.08.2024
19.8. klo 8.00-10.45
16.9. klo 8.00-10.45
7.10. klo 8.00-10.45
21.10. klo 11.00-13.45
5.11. klo 14.00-22.00 (Projektin toteutus)
18.11. klo 14.00-16.00
Jari Karjalainen, Outi Rekola
15 - 40
Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5