Opintojaksolla on lähiopetusta tiistaisin ja torstaisin klo 14-16.45 luokassa G307.
Opintojakson suorituksena on tehtävien tekeminen ja palautus Moodleen sekä tentti. Kaikki tehtävät ovat näkyvissä Moodlessa jo opintojakson alkaessa. Palautetta annetaan vain tehtävistä, jotka on palautettu ajallaan. Arvosana annetaan tehtävien ja tentin perusteella.
Tentti on Moodlessa.
Opintojaksolla on jatkuva arviointi, ohjausta tapahtuu 8 viikon aikana suullisesi ja kirjallisesti.
Sähköposti:mirjami.willman@haaga-helia.fi/ saija.laitinen@haaga-helia.fi
Voutilainen, E., Fogelholm, M. & Mutanen, M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro Ry. Helsinki.
Valtion ravitsemusneuvottelukunta. 2014. Terveyttä ruoasta: Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. 2. korjattu painos. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki. Luettavissa: https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/kuluttaja-ja-ammattilaismateriaali/julkaisut/ravitsemussuositukset_2014_fi_web_versio_5.pdf. Luettu: 11.8.2022.
Muu Moodlessa osoitettu aineisto.
Haagan toimipiste
Tentti Moodlessa 3.10.2023.
Uusintamahdollisuus kahden seuraavan periodin aikana Examissa.
Suomi
Ravitsemussuositukset Suomessa ja muualla.
Kansainväliset aineistot opetuksessa.
19.08.2024 - 11.10.2024
Energian ja energiaravintoaineiden saannin laskeminen hampurilaisateriasta ja energianravintoaineiden jakauma (%). Posterit vitamiineista ja kivennäisaineista. Esitykset liittyen eri kohderyhmien ravitsemuksen erityispiirteisiin Ateriasuunnittelua lapsille tai iäkkäille Ravinnonsaannin laskeminen omasta ruokapäiväkirjasta Menun muokkaaminen eritysruokavalioihin soveltuvaksi Ruokaan tai ravitsemukseen liittyvät julkaisut mediassa (esitykset ja opponointi)
Ti 22.8. Opintojakson ja tehtävien esittelyä
To 24.8. Energia ja energiatasapaino
Ti 29.8.Energiaravintoaineet
Tehtävä: Hampurilaistehtävä, palautuspäivä 31.8.2023
To 31.8. Vitamiinit ja kivennäisaineet
Tehtävä: Posterien teko ja esittely, palautuspäivä 31.8.2023
Ti 5.10. Ravitsemussuositukset meillä ja muualla
To 7.9. Ravitsemusaiheiset esitykset 2 kpl
- Kouluruoka, ml. korkeakouluruoka
- Työpaikkaruokailu, ruokailu vuorotyössä
Ohjeet ruokapäiväkirjan pitämiseen
Ti 12.9. Eri ikäryhmien ravitsemus ja niihin liittyvät suositukset
Kuinka Fineli toimii?
Esityksiä:
- Ikääntyneet
- Raskaana olevat, imettävät
- Lapset
To 14.9. Ateriasuunnittelun perusteet
Tehtävä: Menusuunnittelu lapsille tai iäkkäille, palautus viimeistään 21.9.2023
Ti 19.9. Ravinnonsaannin laskemista Finelissä ohjatusti: ruokapäiväkirja- ja menusuunnittelu tehtävä
Ruokapäiväkirjatehtävän palautus viimeistään 28.9.2023
To 21.9. Erityisruokavaliot
Ti 26.9. Erityisryhmien ravitsemus ja ravitsemusaiheiset esitykset
Tehtävä: Menun muokkaaminen erityisruokavalioon soveltuvaksi -tehtävä, palautus viimiestään 26.9.2023
Esityksiä:
- Uskonnot ja ruoka
- Kasvisruokavaliot
- Planetaarinen ruokavalio
To 28.9.Pakkausmerkinnät
Ti 3.10. Ravitsemustiedon tentti
To 5.10 Ruoka ja hyvinvointi
Tentin läpikäyminen
Esityksiä:
- Urheilijan/liikkujan ruokavalio
- Painonhallinta
- FOD MAP-ruokavalio
Ti 10.10. Ruoka ja media
Tehtävänanto, julkaisun etsiminen sekä opponenttien valinta, tehtävä palautettava viimeistään 12.10.2023
To 12.10. Ruoka ja media. Opintojakso palaute. Tentin uusinta.
Esitykset ja opponoinnit
Saija Laitinen, Tiina Yrjölä
20 - 40
Kaikki allaolevat opintojaksoon sisältyvät tehtävät on suoritettava hyväksytysti.
Opintojakson tehtävät:
Ravitsemusaiheiset esitykset (parityö, 10 p.)
Menusuunnittelutehtävä (yksilö, 15 p.)
Ruokapäiväkirjatehtävä (yksilö, 20 p.)
Ravitsemustiedon tentti (yksilö, 30 p.)
Ruoka ja media -tehtävä (yksilö/pari + opponointi, 10 p.)
Arvioitavat tuntitehtävät:
Hampurilaistehtävä (5 p.)
Vitamiinit ja kivennäisaineet -posteri & esitys (5 p.)
Menun muokkaaminen erityisruokavalioon soveltuvaksi (5 p.)
Lisätehtävä:
Ravitsemuspassi (Hyväksytty ja palautettu ajoissa +5 p tenttiin)(yksilö)
Koko opintojakson arviointi:
40–59 pistettä: arvosana 1
60–69 pistettä: arvosana 2
70–79 pistetä: arvosana 3
80–89 pistettä: arvosana 4
90–100 pistettä: arvosana 5
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5
Haagan toimipiste
Suomi
13.01.2025 - 16.05.2025
Saija Laitinen, X-MaRA Majoitus ja ravitsemisliiketoiminta
20 - 40
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5
Opintojaksolla on viisi (5) lähiopetuskertaa.
Opintojakson suorituksena on tehtävien tekeminen ja palautus Moodleen sekä tentti. Kaikki tehtävät ovat näkyvissä Moodlessa jo opintojakson alkaessa. Palautetta annetaan vain tehtävistä, jotka on palautettu ajallaan. Arvosana annetaan tehtävien ja tentin perusteella.
Tentti on Moodlessa.
Opintojaksolla on jatkuva arviointi, ohjausta tapahtuu suullisesti lähiopetuksessa ja kirjallisesti Moodlessa.
Sähköposti:tiina.yrjola@haaga-helia.fi/ saija.laitinen@haaga-helia.fi
Voutilainen, E., Fogelholm, M. & Mutanen, M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro Ry. Helsinki.
Valtion ravitsemusneuvottelukunta. 2014. Terveyttä ruoasta: Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. 2. korjattu painos. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki. Luettavissa: https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/kuluttaja-ja-ammattilaismateriaali/julkaisut/ravitsemussuositukset_2014_fi_web_versio_5.pdf. Luettu: 12.12.2023.
Muu Moodlessa osoitettu aineisto.
Haagan toimipiste
Tentti Moodlessa 9.4.2024
Uusintamahdollisuus 7.5.2024, muutoin kahden seuraavan periodin aikana Examissa.
Suomi
Ravitsemussuositukset Suomessa ja muualla.
Kansainväliset aineistot opetuksessa.
15.01.2024 - 17.05.2024
Energian ja energiaravintoaineiden saannin laskeminen hampurilaisateriasta ja energianravintoaineiden jakauma (%). Posterit vitamiineista ja kivennäisaineista. Esitykset liittyen eri kohderyhmien ravitsemuksen erityispiirteisiin Ateriasuunnittelua lapsille tai iäkkäille Ravinnonsaannin laskeminen omasta ruokapäiväkirjasta Menun muokkaaminen eritysruokavalioihin soveltuvaksi Ruokaan tai ravitsemukseen liittyvät julkaisut mediassa (esitykset ja opponointi)
02.01.2024 - 12.01.2024
15.1.2024 klo 11–13.45
Opintojakson ja tehtävien esittelyä
Energia ja energiatasapaino
Energiaravintoaineet
Vitamiinit ja kivennäisaineet
Tehtävä: Hampurilaistehtävä
Tehtävä: Ennalta valitun vitamiinin tai kivennäisaineen esittely
12.2.2024 klo 11–13.45
Ravitsemussuositukset meillä ja muualla
Ravitsemusaiheiset esitykset
- Kouluruoka, ml. korkeakouluruoka
- Työpaikkaruokailu, ruokailu vuorotyössä
Eri ikäryhmien ravitsemus ja niihin liittyvät suositukset
Esityksiä:
- Ikääntyneet
- Raskaana olevat, imettävät
- Lapset
Ateriasuunnittelun perusteet
Tehtävä: Menusuunnittelu lapsille tai iäkkäille
Ohjeet ruokapäiväkirjan pitämiseen ja ravinnonsaannin laskemiseen Finelissä
11.3.2024 klo 11–13.45
Erityisruokavaliot
Erityisryhmien ravitsemus ja ravitsemusaiheiset esitykset
Esityksiä:
- Uskonnot ja ruoka
- Kasvisruokavaliot
- Planetaarinen ruokavalio
Tehtävä: Menun muokkaaminen erityisruokavalioon soveltuvaksi -tehtävä
9.4.2024 klo 11–13.45
Ravitsemustiedon tentti
Ruoka ja hyvinvointi
Esityksiä:
- Urheilijan/liikkujan ruokavalio
- Painonhallinta
- FOD MAP-ruokavalio
7.5.2024 klo 11–13.45
Ruoka ja media
Esitykset ja opponoinnit
Opintojakso palaute.
Tentin uusinta.
Saija Laitinen, Tiina Yrjölä
15 - 40
Kaikki allaolevat opintojaksoon sisältyvät tehtävät on suoritettava hyväksytysti.
Opintojakson tehtävät:
Ravitsemusaiheiset esitykset (parityö, 10 p.)
Menusuunnittelutehtävä (yksilö, 15 p.)
Ruokapäiväkirjatehtävä (yksilö, 20 p.)
Ravitsemustiedon tentti (yksilö, 30 p.)
Ruoka ja media -tehtävä (yksilö/pari + opponointi, 10 p.)
Arvioitavat tuntitehtävät:
Hampurilaistehtävä (5 p.)
Vitamiinit ja kivennäisaineet -posteri & esitys (5 p.)
Menun muokkaaminen erityisruokavalioon soveltuvaksi (5 p.)
Lisätehtävä:
Ravitsemuspassi (Hyväksytty ja palautettu ajoissa +5 p tenttiin)(yksilö)
Koko opintojakson arviointi:
40–59 pistettä: arvosana 1
60–69 pistettä: arvosana 2
70–79 pistetä: arvosana 3
80–89 pistettä: arvosana 4
90–100 pistettä: arvosana 5
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5
Opintojaksolla on lähiopetusta tiistaisin ja torstaisin klo 14-16.45 luokassa G307.
Opintojakson suorituksena on tehtävien tekeminen ja palautus Moodleen sekä tentti. Kaikki tehtävät ovat näkyvissä Moodlessa jo opintojakson alkaessa. Palautetta annetaan vain tehtävistä, jotka on palautettu ajallaan. Arvosana annetaan tehtävien ja tentin perusteella.
Tentti on Moodlessa.
Opintojaksolla on jatkuva arviointi, ohjausta tapahtuu 8 viikon aikana suullisesi ja kirjallisesti.
Sähköposti:mirjami.willman@haaga-helia.fi/ saija.laitinen@haaga-helia.fi
Voutilainen, E., Fogelholm, M. & Mutanen, M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro Ry. Helsinki.
Valtion ravitsemusneuvottelukunta. 2014. Terveyttä ruoasta: Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. 2. korjattu painos. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki. Luettavissa: https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/kuluttaja-ja-ammattilaismateriaali/julkaisut/ravitsemussuositukset_2014_fi_web_versio_5.pdf. Luettu: 11.8.2022.
Muu Moodlessa osoitettu aineisto.
Haagan toimipiste
Tentti Moodlessa 3.10.2023.
Uusintamahdollisuus kahden seuraavan periodin aikana Examissa.
Suomi
Ravitsemussuositukset Suomessa ja muualla.
Kansainväliset aineistot opetuksessa.
21.08.2023 - 13.10.2023
Energian ja energiaravintoaineiden saannin laskeminen hampurilaisateriasta ja energianravintoaineiden jakauma (%). Posterit vitamiineista ja kivennäisaineista. Esitykset liittyen eri kohderyhmien ravitsemuksen erityispiirteisiin Ateriasuunnittelua lapsille tai iäkkäille Ravinnonsaannin laskeminen omasta ruokapäiväkirjasta Menun muokkaaminen eritysruokavalioihin soveltuvaksi Ruokaan tai ravitsemukseen liittyvät julkaisut mediassa (esitykset ja opponointi)
12.06.2023 - 18.08.2023
Ti 22.8. Opintojakson ja tehtävien esittelyä
To 24.8. Energia ja energiatasapaino
Ti 29.8.Energiaravintoaineet
Tehtävä: Hampurilaistehtävä, palautuspäivä 31.8.2023
To 31.8. Vitamiinit ja kivennäisaineet
Tehtävä: Posterien teko ja esittely, palautuspäivä 31.8.2023
Ti 5.10. Ravitsemussuositukset meillä ja muualla
To 7.9. Ravitsemusaiheiset esitykset 2 kpl
- Kouluruoka, ml. korkeakouluruoka
- Työpaikkaruokailu, ruokailu vuorotyössä
Ohjeet ruokapäiväkirjan pitämiseen
Ti 12.9. Eri ikäryhmien ravitsemus ja niihin liittyvät suositukset
Kuinka Fineli toimii?
Esityksiä:
- Ikääntyneet
- Raskaana olevat, imettävät
- Lapset
To 14.9. Ateriasuunnittelun perusteet
Tehtävä: Menusuunnittelu lapsille tai iäkkäille, palautus viimeistään 21.9.2023
Ti 19.9. Ravinnonsaannin laskemista Finelissä ohjatusti: ruokapäiväkirja- ja menusuunnittelu tehtävä
Ruokapäiväkirjatehtävän palautus viimeistään 28.9.2023
To 21.9. Erityisruokavaliot
Ti 26.9. Erityisryhmien ravitsemus ja ravitsemusaiheiset esitykset
Tehtävä: Menun muokkaaminen erityisruokavalioon soveltuvaksi -tehtävä, palautus viimiestään 26.9.2023
Esityksiä:
- Uskonnot ja ruoka
- Kasvisruokavaliot
- Planetaarinen ruokavalio
To 28.9.Pakkausmerkinnät
Ti 3.10. Ravitsemustiedon tentti
To 5.10 Ruoka ja hyvinvointi
Tentin läpikäyminen
Esityksiä:
- Urheilijan/liikkujan ruokavalio
- Painonhallinta
- FOD MAP-ruokavalio
Ti 10.10. Ruoka ja media
Tehtävänanto, julkaisun etsiminen sekä opponenttien valinta, tehtävä palautettava viimeistään 12.10.2023
To 12.10. Ruoka ja media. Opintojakso palaute. Tentin uusinta.
Esitykset ja opponoinnit
Saija Laitinen, Mirjami Willman
15 - 40
Kaikki allaolevat opintojaksoon sisältyvät tehtävät on suoritettava hyväksytysti.
Opintojakson tehtävät:
Ravitsemusaiheiset esitykset (parityö, 10 p.)
Menusuunnittelutehtävä (yksilö, 15 p.)
Ruokapäiväkirjatehtävä (yksilö, 20 p.)
Ravitsemustiedon tentti (yksilö, 30 p.)
Ruoka ja media -tehtävä (yksilö/pari + opponointi, 10 p.)
Arvioitavat tuntitehtävät:
Hampurilaistehtävä (5 p.)
Vitamiinit ja kivennäisaineet -posteri & esitys (5 p.)
Menun muokkaaminen erityisruokavalioon soveltuvaksi (5 p.)
Lisätehtävä:
Ravitsemuspassi (Hyväksytty ja palautettu ajoissa +5 p tenttiin)(yksilö)
Koko opintojakson arviointi:
40–59 pistettä: arvosana 1
60–69 pistettä: arvosana 2
70–79 pistetä: arvosana 3
80–89 pistettä: arvosana 4
90–100 pistettä: arvosana 5
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5