Opintojaksolla on lähiopetusta.
Opintojakson suorituksena on tehtävien tekeminen ja palautus Moodleen sekä tentti. Kaikki tehtävät ovat näkyvissä Moodlessa jo opintojakson alkaessa. Palautetta annetaan vain tehtävistä, jotka on palautettu ajallaan. Arvosana annetaan tehtävien ja tentin perusteella.
Tentti on Moodlessa.
Kaikki tehtävät ja tentit tulee olla suoritettu ennen opintojakson arviointia.
Opintojaksolla on jatkuva arviointi, ohjausta tapahtuu suullisesti lähiopetuksessa ja kirjallisesti Moodlessa.
Sähköposti:ville.parkkinen@haaga-helia.fi/ saija.laitinen@haaga-helia.fi
Tuorila, H., Parkkinen K. & Tolonen K. 2008. Aistit ammattikäyttöön. WSOY. Helsinki.
Villanen, J. 2016. Tuotteista tähtituotteita: Tarinoita, tehtävää, teoriaa. Kauppakamari. Helsinki. E-kirja. Luettu: 18.12.2023. (e-kirja: https://haaga-helia.finna.fi/Record/3amk.271025)
Haagan toimipiste
Aistit ja aistittavien ominaisuuksien havaitseminen (kirja s. 1–74)
Aistinvaraisen arvioinnin menetelmät (kirja s. 75–147)
Tuotekehitystentti
Uusintatentit Examissa seuravaan periodin aikana.
Suomi
Tieteelliset, kansainväliset artikkelit.
13.01.2025 - 14.03.2025
Aistinvaraisen arvioinnin arvioitavat tehtävät: Referaatti tieteellisestä artikkelista ja sen esitys Aistinvaraisen arvioinnin järjestäminen Tuotekehityksen arvioitavat tehtävät: Referaatti Tuotekehityksen verrokkituote ja tuotekehitys
02.01.2025 - 10.01.2025
Aikataulu, muutokset mahdollisia.
ti 14.01.2025 08.30–10.45
Johdatus opintojaksoon
to 16.01.2025 08.30–10.45
Tuotekehityksenteoria osa 1
ti 21.01.2025 08.30–10.45
Tuotekehityksen teoria, osa 2
to 23.01.2025 08.30–10.45
Aistinvarainen arviointi
Aistientoiminta osa 1
Perusmakutesti
ti 28.01.2025 08.30–10.45
Aistientoiminta, osa 2
Hajutesti
to 30.01.2025 08.30–10.45
Tuotekehityksen teoria, osa 3
ti 04.02.2025 08.30–10.45
Kaupallistaminen osa 1
to 06.02.2025 08.30–10.45
Aistinvarainen arviointi tehtävä, Helsingin seniorisäätiö
to 13.02.2025 08.00–10.45
Tuotekehityksen tentti
Kaupallistaminen osa 2
ti 25.02.2025 08.30–10.45
Aistinvaraiset arviointimenetelmät
Omien testien suunnittelu
to 27.02.2025 08.30–10.45
Mieltymystestit-teoriaa ja käytäntöä
Raadit, tilat, näytteet
ti 04.03.2025 08.30–10.45
Testien järjestäminen
Saija Laitinen, Ville Parkkinen
15 - 40
Opintojakson tehtävät ja arviointi
1. Aistinvarainen arviointi referaattitehtävä; yksilötehtävä 10 p
2. Aistinvarainen arviointitilaisuus; yksilötehtävä 20 p
3. Tuotekehityksen kirjareferaatti; yksilötehtävä 10 p
4. Tuotekehityksen verrokkituote ja tuotekehitys; yksilötehtävä 20 p
5. Tentti 40 p
Kaikki tehtävät ja tentti tulee olla hyväksytysti suoritettu ennen opintojakson päättymistä.
Yhteensä
50-59 pistettä = 1
60-69 pistettä = 2
70-79 pistettä = 3
80-89 pistettä = 4
90-100 pistettä = 5
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Opintojaksolla on lähiopetusta.
Opintojakson suorituksena on tehtävien tekeminen ja palautus Moodleen sekä tentti. Kaikki tehtävät ovat näkyvissä Moodlessa jo opintojakson alkaessa. Palautetta annetaan vain tehtävistä, jotka on palautettu ajallaan. Arvosana annetaan tehtävien ja tentin perusteella.
Tentti on Moodlessa.
Kaikki tehtävät ja tentit tulee olla suoritettu ennen opintojakson arviointia.
Opintojaksolla on jatkuva arviointi, ohjausta tapahtuu suullisesti lähiopetuksessa ja kirjallisesti Moodlessa.
Sähköposti:ville.parkkinen@haaga-helia.fi/ tiina.yrjölä@haaga-helia.fi
Tuorila, H., Parkkinen K. & Tolonen K. 2008. Aistit ammattikäyttöön. WSOY. Helsinki.
Villanen, J. 2016. Tuotteista tähtituotteita: Tarinoita, tehtävää, teoriaa. Kauppakamari. Helsinki. E-kirja. Luettu: 18.12.2023. (e-kirja: https://haaga-helia.finna.fi/Record/3amk.271025)
Haagan toimipiste
Aistit ja aistittavien ominaisuuksien havaitseminen (kirja s. 1–74)
Aistinvaraisen arvioinnin menetelmät (kirja s. 75–147)
Uusintatentit Examissa seuravaan periodin aikana.
Suomi
Tieteelliset, kansainväliset artikkelit.
19.08.2024 - 13.12.2024
Aistinvaraisen arvioinnin arvioitavat tehtävät: Referaatti tieteellisestä artikkelista ja sen esitys Aistinvaraisen arvioinnin järjestäminen Tuotekehityksen arvioitavat tehtävät: Referaatti Tuotekehityksen verrokkituote ja tuotekehitys
03.06.2024 - 16.08.2024
Tarkempi aikataulu moodlessa
Ville Parkkinen, Tiina Yrjölä
15 - 40
Opintojakson tehtävät ja arviointi
1. Aistinvarainen arviointi referaattitehtävä; yksilötehtävä 10 p
2. Aistinvarainen arviointitilaisuus; yksilötehtävä 20 p
3. Tuotekehityksen kirjareferaatti; yksilötehtävä 10 p
4. Tuotekehityksen verrokkituote ja tuotekehitys; yksilötehtävä 20 p
5. Tentti 40 p
Kaikki tehtävät ja tentti tulee olla hyväksytysti suoritettu ennen opintojakson päättymistä.
Yhteensä
50-59 pistettä = 1
60-69 pistettä = 2
70-79 pistettä = 3
80-89 pistettä = 4
90-100 pistettä = 5
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5
Opintojaksolla on lähiopetusta maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 8.30-10.45. Tämän lisäksi on tutustuminen toimeksiantajan toimintaan vierailukäynnillä sekä työskentelyä opetuskeittiössä.
Opintojakson suorituksena on tehtävien tekeminen ja palautus Moodleen sekä tentti. Kaikki tehtävät ovat näkyvissä Moodlessa jo opintojakson alkaessa. Palautetta annetaan vain tehtävistä, jotka on palautettu ajallaan. Arvosana annetaan tehtävien ja tentin perusteella.
Tentti on Moodlessa.
Opintojaksolla on jatkuva arviointi, ohjausta tapahtuu suullisesti lähiopetuksessa ja kirjallisesti Moodlessa.
Sähköposti:ville.parkkinen@haaga-helia.fi/ saija.laitinen@haaga-helia.fi
Tuorila, H., Parkkinen K. & Tolonen K. 2008. Aistit ammattikäyttöön. WSOY. Helsinki.
Villanen, J. 2016. Tuotteista tähtituotteita: Tarinoita, tehtävää, teoriaa. Kauppakamari. Helsinki. E-kirja. Luettu: 18.12.2023. (e-kirja: https://haaga-helia.finna.fi/Record/3amk.271025)
Tuotekehitystehtävä toimeksiantajalle Salico Oy.
Haagan toimipiste
Ma 5.2 klo 8.30–9.30 Aistit ja aistittavien ominaisuuksien havaitseminen (kirja s. 1–74)
Ma 26.2. klo 8.30–9.30 Aistinvaraisen arvioinnin menetelmät (kirja s. 75–147)
Uusintatentit Examissa seuravaan periodin aikana.
Suomi
Tieteelliset, kansainväliset artikkelit.
15.01.2024 - 15.03.2024
Aistinvaraisen arvioinnin arvioitavat tehtävät: Referaatti tieteellisestä artikkelista ja sen esitys Aistinvaraisen arvioinnin järjestäminen Tuotekehityksen arvioitavat tehtävät: Referaatti Toimeksianto
02.01.2024 - 12.01.2024
VKO 1
Ma 15.1. Tuotekehitys
Johdatus opintojaksoon
Toimeksianto + opintojaksotehtävän läpikäynti
Tuotekehityksen teoria osa 1
Ke 17.1. Aistinvarainen arviointi
Johdatus opintojaksoon
Aistien toiminta osa 1
VKO 2
Ma 22.1. Aistien toiminta osa 2
Perusmakutestit
Ke 24.1. Tuotekehityksen teoria, osa 2
VKO 3
Ma 29.1. Aistinvaraiset mittausmenetelmät
Ke 31.1. Tuotekehityksen teoria, osa 3
VKO 4
Ma 5.2 Tentti: Aistit ja aistittavien ominaisuuksien havaitseminen
Mieltymystestit - teoria ja käytäntö
Ke 7.2. Klo 9–13 Vierailu toimeksiantajalle
VKO 5
Ma 12.2. Raadit, näytteet tilat
Referaattien esityksiä
Aistinvaraisen arvioinnin suunnittelu
Ke 14.2. Aistinvaraisen testin toteuttaminen
Viikko 8 Talviloma
VKO 6
Ma 26.2. Tentti: Aistinvaraiset arviointimenetelmät
Referaattien esityksiä
Ke 28.2. Tuotekehitys: ideoiden työstäminen
Teorialuokka L401 12–13.00. Koekeittiö 13.30–17.00
VKO 7
Ma 4.3. Tuotekehitys opetuskeittiö klo 8–15
Ke 6.3. Tuotekehitystehtävän raportointia
Koekeittiö varattuna 13.30–17.00
VKO 8
Ma 11.3. Tuotekehitys: Esitykset toimeksiantajalle
Ke 13.3. Tutustuminen Gastro-messuille
Saija Laitinen, Ville Parkkinen
15 - 40
Aistinvaraisen arvioinnin arvioitavat tehtävät:
Referaatti + esitys 10 p. (parityö)
läpäisyyn vaaditaan väh. 5/10 p.
Aistinvaraisen arvioinnin järjestäminen 20 p. (ryhmätyö)
läpäisyyn vaaditaan väh. 10/20 p.
Tentti 1. Aistit 10 p. (yksilötyö)
läpäisyyn vaaditaan väh. 5/10 p.
Tentti 2. Aistinvaraiset arviointimenetelmät 10 p. (yksilötyö)
läpäisyyn vaaditaan väh. 5/10 p.
Tuotekehityksen arvioitavat tehtävät:
Referaatti 10 p. (parityö)
läpäisyyn vaaditaan väh. 5/10 p.
Toimeksianto 40 p. (parityö)
läpäisyyn vaaditaan väh. 20/40 p.
Yhteensä
50-59 pistettä = 1
60-69 pistettä = 2
70-79 pistettä = 3
80-89 pistettä = 4
90-100 pistettä = 5
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5