Opintojaksolla on lähiopetusta.
Opintojakson suorituksena on tehtävien tekeminen ja palautus Moodleen sekä tentti. Kaikki tehtävät ovat näkyvissä Moodlessa jo opintojakson alkaessa. Palautetta annetaan vain tehtävistä, jotka on palautettu ajallaan. Arvosana annetaan tehtävien ja tentin perusteella.
Tentti on Moodlessa.
Kaikki tehtävät ja tentit tulee olla suoritettu ennen opintojakson arviointia.
Opintojaksolla on jatkuva arviointi, ohjausta tapahtuu suullisesti lähiopetuksessa ja kirjallisesti Moodlessa.
Sähköposti:ville.parkkinen@haaga-helia.fi/ saija.laitinen@haaga-helia.fi
Tuorila, H., Parkkinen K. & Tolonen K. 2008. Aistit ammattikäyttöön. WSOY. Helsinki.
Villanen, J. 2016. Tuotteista tähtituotteita: Tarinoita, tehtävää, teoriaa. Kauppakamari. Helsinki. E-kirja. Luettu: 18.12.2023. (e-kirja: https://haaga-helia.finna.fi/Record/3amk.271025)
Haagan toimipiste
Aistit ja aistittavien ominaisuuksien havaitseminen (kirja s. 1–74)
Aistinvaraisen arvioinnin menetelmät (kirja s. 75–147)
Tuotekehitystentti
Uusintatentit Examissa seuravaan periodin aikana.
Suomi
Tieteelliset, kansainväliset artikkelit.
13.01.2025 - 14.03.2025
Aistinvaraisen arvioinnin arvioitavat tehtävät: Referaatti tieteellisestä artikkelista ja sen esitys Aistinvaraisen arvioinnin järjestäminen Tuotekehityksen arvioitavat tehtävät: Referaatti Tuotekehityksen verrokkituote ja tuotekehitys
02.01.2025 - 10.01.2025
Aikataulu, muutokset mahdollisia.
ti 14.01.2025 08.30–10.45
Johdatus opintojaksoon
to 16.01.2025 08.30–10.45
Tuotekehityksenteoria osa 1
ti 21.01.2025 08.30–10.45
Tuotekehityksen teoria, osa 2
to 23.01.2025 08.30–10.45
Aistinvarainen arviointi
Aistientoiminta osa 1
Perusmakutesti
ti 28.01.2025 08.30–10.45
Aistientoiminta, osa 2
Hajutesti
to 30.01.2025 08.30–10.45
Tuotekehityksen teoria, osa 3
ti 04.02.2025 08.30–10.45
Kaupallistaminen osa 1
to 06.02.2025 08.30–10.45
Aistinvarainen arviointi tehtävä, Helsingin seniorisäätiö
to 13.02.2025 08.00–10.45
Tuotekehityksen tentti
Kaupallistaminen osa 2
ti 25.02.2025 08.30–10.45
Aistinvaraiset arviointimenetelmät
Omien testien suunnittelu
to 27.02.2025 08.30–10.45
Mieltymystestit-teoriaa ja käytäntöä
Raadit, tilat, näytteet
ti 04.03.2025 08.30–10.45
Testien järjestäminen
Saija Laitinen, Ville Parkkinen
15 - 40
Opintojakson tehtävät ja arviointi
1. Aistinvarainen arviointi referaattitehtävä; yksilötehtävä 10 p
2. Aistinvarainen arviointitilaisuus; yksilötehtävä 20 p
3. Tuotekehityksen kirjareferaatti; yksilötehtävä 10 p
4. Tuotekehityksen verrokkituote ja tuotekehitys; yksilötehtävä 20 p
5. Tentti 40 p
Kaikki tehtävät ja tentti tulee olla hyväksytysti suoritettu ennen opintojakson päättymistä.
Yhteensä
50-59 pistettä = 1
60-69 pistettä = 2
70-79 pistettä = 3
80-89 pistettä = 4
90-100 pistettä = 5
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5