Opintojaksolla on lähiopetusta.
Opintojakson suorituksena on tehtävien tekeminen ja palautus Moodleen sekä tentti. Kaikki tehtävät ovat näkyvissä Moodlessa jo opintojakson alkaessa. Palautetta annetaan vain tehtävistä, jotka on palautettu ajallaan. Arvosana annetaan tehtävien ja tentin perusteella.
Tentti on Moodlessa.
Kaikki tehtävät ja tentit tulee olla suoritettu ennen opintojakson arviointia.
Opintojaksolla on jatkuva arviointi, ohjausta tapahtuu suullisesti lähiopetuksessa ja kirjallisesti Moodlessa.
Tuorila, H., Parkkinen K. & Tolonen K. 2008. Aistit ammattikäyttöön. WSOY. Helsinki.
Villanen, J. 2016. Tuotteista tähtituotteita: Tarinoita, tehtävää, teoriaa. Kauppakamari. Helsinki. E-kirja. Luettu: 18.12.2023. (e-kirja: https://haaga-helia.finna.fi/Record/3amk.271025)
Toteutuksen aineistot ja harjoituksissa käytetyt esimerkit ovat kansainvälisiä
Haagan toimipiste
Aistit ja tuotekehitystentti
Suomi
Tieteelliset, kansainväliset artikkelit.
18.08.2025 - 10.10.2025
Opintojakso tehtävä 60 p Tentti 40 p Kaikki tehtävät on saatava hyväksytysti suoritettua.
02.06.2025 - 15.08.2025
25.8.
Opintojakson esittely
Aistinvarainen arviointi
Perusmakutesti (ohjeistus etukäteen)
Aistien toiminta 1 & 2
Kotitehtävä- orientointi seuraavan kerran aiheeseen
26.8.
Hajutesti
Aistinvaraiset mittausmenetelmät
Raadit, näytteet, tilat
Mieltymystestit
Opintojaksotehtävän tuotteisiin tutustuminen
Maistatuslomakkeen laatiminen yhdessä ryhmän kanssa
Kotitehtävä: Aistinvaraisen arvioinnin järjestäminen
15.9.
Tuotekehitys 1
Opintojaksotehtävä - käytännönpäivän läpikäynti ja aikataulun laatiminen
16.9.
Opintojaksotehtävän käytännön toteutus – aistinvarainen arviointi
Näytteiden valmistelu
Näytepurkkien koodaus, tarjottimien valmistelu
Arviointi ja alustavat tulokset
Tulos-Excelin laatiminen
6.10.
TENTTI
Tuotekehitys 2–3
Tuloksien hyödyntäminen käytännössä - tuotekehityksen ideointi
7.10.
Kaupallistaminen
Tuotteen jatkokehitys
Mirjami Willman, Ville Parkkinen
15 - 40
Kaikki tehtävät ja tentti tulee olla hyväksytysti suoritettu ennen opintojakson päättymistä.
Yhteensä
50-59 pistettä = 1
60-69 pistettä = 2
70-79 pistettä = 3
80-89 pistettä = 4
90-100 pistettä = 5
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
0.00 op
0.00 op
H-5