Luennot ja tuntitehtävät lähiopetuksessa
Opintojakson Moodle-sivujen materiaalit
Taskinen, T. 2007. Ammattikeittiöiden ruokatuotantoprosessit. Mikkeli: Mikkelin ammattikorkeakoulu
Muut osoitettava materiaali
Case-esimerkkejä työelämästä
Haagan toimipiste
Tentin aikataulu moodlessa
Tentin voi uusia yhden kerran
Suomi
Suomeksi
13.01.2025 - 16.05.2025
1 tentti Yksilötehtävä kattaa opintojakson sisällön
07.01.2025 - 10.01.2025
28.1.2025 11.00 - 13.45
Opintojakson ja tehtävien esittely
Laatu, omavalvonta
25.2.2025 11.00 - 13.45
Ruokatuotantoprosessi
Ruokalistasuunnittelu ja Menuanalyysi
24.03.2025 08.00-10.45
Laadunhallintajärjestelmät
Keittiö- ja laitesuunnittelu.
14.04.2025 08.00-10.45
Ravintolan ostotoiminta ja logistiikka
12.05.2025 08.00-10.45
Tentti
Opintojaksotehtävien esitykset
Yhteenveto ja palautteet
Suomeksi
Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.
Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse opintojakson opettajille.
Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.
Work&Study:
Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)
Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?
Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.
Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.
Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.
https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-stud
Jari Karjalainen, Mirjami Willman, Ville Parkkinen
15 - 40
H-5
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5
Luennot ja tuntitehtävät lähiopetuksessa
Opintojakson Moodle-sivujen materiaalit
Taskinen, T. 2007. Ammattikeittiöiden ruokatuotantoprosessit. Mikkeli: Mikkelin ammattikorkeakoulu
Muut osoitettava materiaali
Case-esimerkkejä työelämästä
Haagan toimipiste
Tentin aikataulu moodlessa
Tentin voi uusia yhden kerran
Suomi
Suomeksi
13.01.2025 - 16.05.2025
1 tentti Yksilötehtävä kattaa opintojakson sisällön
02.01.2025 - 10.01.2025
Aikataulu muutokset mahdollisia
03.02.2025 11.00 - 13.45
Opintojakson ja tehtävien esittely
Laatu, omavalvonta
03.03.2025 11.00 - 13.45
Ruokatuotantoprosessi
Ruokalistasuunnittelu ja Menuanalyysi
24.03.2025 11.00 - 13.45
Laadunhallintajärjestelmät
Keittiö- ja laitesuunnittelu.
14.04.2025 11.00 - 13.45
Ravintolan ostotoiminta ja logistiikka
12.05.2025 11.00 - 13.45
Tentti
Opintojaksotehtävien esitykset
Yhteenveto ja palautteet
Suomeksi
Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.
Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse opintojakson opettajille.
Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.
Work&Study:
Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)
Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?
Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.
Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.
Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.
https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-stud
Jari Karjalainen, Ville Parkkinen
15 - 40
H-5
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Luennot ja tuntitehtävät lähiopetuksessa
Käytännön harjoitukset opetuskeittiössä
Opintojaksotehtävän tekeminen ryhmissä
Opintojakson Moodle-sivujen materiaalit
Taskinen, T. 2007. Ammattikeittiöiden ruokatuotantoprosessit. Mikkeli: Mikkelin ammattikorkeakoulu
Case-esimerkkejä työelämästä
Haagan toimipiste
Laatutentti
Prosessit -tentti
Päivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa
Suomi
21.10.2024 - 13.12.2024
2 tenttiä Toimeksianto ja sen raportointi
03.06.2024 - 18.10.2024
Opetus tapahtuu keskiviikkoisin klo 8.00-13.45 luokassa G314
Keittiöpäivinä Opetuskeittiö Nuijamiehessä sekä Hartwall-luokassa
Muutokset aikatauluun ja tilaan mahdollisia.
vko 1
23.10.2024 08.30 - 13.45
Opintojakson ja tehtävien esittely
Laatu, omavalvonta, laadunhallintajärjestelmät
vko 2
30.10.2024 08.30 - 13.45
Ruokatuotantoprosessi
Ruokalistasuunnittelu ja Menuanalyysi
vko 3
06.11.2024 08.30 - 13.45
Ruokatuotantoprosessin havainnointi ja mallintaminen, oma työpaikka tai muu valittu keittiöympäristö
vko 4
13.11.2024 08.30 - 13.45
Ruokalistasuunnittelu ja menuanalyysi
Keittiö- ja laitesuunnittelu
vko 5
20.11.2024 08.30 - 13.45
Keittiö- ja laitesuunnittelu
Ostotoiminta
vko 6
27.11.2024 08.30 - 13.45
Prosessiharjoitus opetuskeittiössä
vko 7
04.12.2024 08.30 - 13.45
Prosessiharjoitus Caffelissa
vko 8
11.12.2024 08.30 - 13.45
Tentti
Opintojaksotehtävien esitykset
Yhteenveto ja palautteet
Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.
Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse opintojakson opettajille.
Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.
Work&Study:
Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)
Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?
Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.
Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.
Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.
https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-stud
Jari Karjalainen, Sakari Ketolainen, Ville Parkkinen
15 - 40
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5
Luennot ja tuntitehtävät lähiopetuksessa
Kotitehtävät
Käytännön harjoitukset opetuskeittiössä
Opintojaksotehtävän tekeminen ryhmissä
Opintojakson Moodle-sivujen materiaalit
Case-esimerkkejä työelämästä
Haagan toimipiste
Ilmoitetaan myöhemmin
Suomi
15.01.2024 - 17.05.2024
2 tenttiä Toimeksianto ja sen raportointi
02.01.2024 - 12.01.2024
Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.
Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse osaamista ohjaavalle opettajalle: Sakari Ketolainen
Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.
Jari Karjalainen, Sakari Ketolainen, Ville Parkkinen
15 - 40
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5