•   Ruokatuotannon prosessit ja laatu HOS010AS2A-3004 13.01.2025-16.05.2025  5   (RRB3HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Ruokalistasuunnittelun periaatteet liikeidealähtöisesti, soveltaa ruokatuotannon ydinprosesseja käytännössä, osaa ostotoiminnan perusteet, ottaa prosessilähtöisesti huomioon keittiö- ja laitesuunnittelun ammattikeittiössä, Laadun osa-alueet ja niiden mittaamisen
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Tämä opintojakso linkittyy raaka-aineesta tuotteeksi -opintojaksoon.
    Sisältö
    Opintojakson sisältöjä ovat: Ruokatuotantoprosessin kokonaiskuvaus ja ydinprosessit, Liikeidealähtöinen ruokalistasuunnittelu, Ostotoiminta, Keittiö- ja laitesuunnittelu eri tuotantoprosessit huomioiden, Laadun osa-alueet ja mittaaminen ravintolaliiketoiminnassa.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osaa kuvata ruokatuotantoprosessin kokonaiskuvan ja tuotannon ydinprosessit liikeidealähtöisesti, osaa ruokalistasuunnittelun perusteet, ymmärtää raaka-aineiden valmistusasteen merkityksen laadun, kannattavuuden, ostotoiminnan sekä keittiösuunnittelun kannalta. Osaa kuvata laadun osa-alueet ja asiakastyytyväisyyden mittaamisen merkityksen.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa hyödyntää tuotantomenetelmiä pohjautuen eri liikeideoihin ja ruokalistoihin. Ymmärtää ja osoittaa riippuvuussuhteet raaka-aineiden, henkilöstö- ja laiteresurssin sekä kannattavuuden suhteen. Osaa eritellä ja arvioida laadun osa-alueita sekä ymmärtää asiakastyytyväisyyden mittaamisen merkityksen.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa monipuolisesti ja perustellen kuvata ruokatuotantoprosessin kokonaiskuvan ja arvioda siihen vaikuttavien tekijöiden riippuvuussuhteita. Osaa arvioida kriittisesti kannattavuuden ja laadun välisiä sidoksia. Osaa kattavasti hyödyntää laatukäsitteen eri osa-alueita sekä ymmärtää laadun mittaamisen merkityksen. Osaa kehittää laadun mittaamisen käytettäviä menetelmiä.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Luennot ja tuntitehtävät lähiopetuksessa

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Opintojakson Moodle-sivujen materiaalit
    Taskinen, T. 2007. Ammattikeittiöiden ruokatuotantoprosessit. Mikkeli: Mikkelin ammattikorkeakoulu

    Muut osoitettava materiaali

    Työelämäyhteydet

    Case-esimerkkejä työelämästä

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tentin aikataulu moodlessa
    Tentin voi uusia yhden kerran

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Suomeksi

    Ajoitus

    13.01.2025 - 16.05.2025

    Oppimistehtävät

    1 tentti Yksilötehtävä kattaa opintojakson sisällön

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2025 - 10.01.2025

    Aikataulu

    Aikataulu muutokset mahdollisia
    03.02.2025 11.00 - 13.45

    Opintojakson ja tehtävien esittely

    Laatu, omavalvonta

    03.03.2025 11.00 - 13.45
    Ruokatuotantoprosessi

    Ruokalistasuunnittelu ja Menuanalyysi

    24.03.2025 11.00 - 13.45
    Laadunhallintajärjestelmät
    Keittiö- ja laitesuunnittelu.

    14.04.2025 11.00 - 13.45

    Ravintolan ostotoiminta ja logistiikka

    12.05.2025 11.00 - 13.45

    Tentti

    Opintojaksotehtävien esitykset

    Yhteenveto ja palautteet

    Ryhmä
    • RRB3HA1
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Suomeksi
    Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.

    Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse opintojakson opettajille.

    Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.


    Work&Study:

    Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)

    Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?

    Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.

    Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.

    Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.

    https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-stud

    Opettaja

    Jari Karjalainen, Ville Parkkinen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    H-5

    Koulutus

    RESRU Restonomi ruokatuotanto

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5