Majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan tuottojohtaminen, 5 op - HOS008AS3A
Opintojakson kieli
Suomi
Tulevat toteutukset
Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Käynnissä olevat toteutukset
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Päättyneet toteutukset
Ei päättyneitä toteutuksia.
Osaamistavoitteet
Osaa analysoida toimintaympäristöä, ennakoida ja hyödyntää tutkimustietoa ja dataa. Osaa soveltaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Arvioi, analysoi ja soveltaa tunnuslukuja ja mittareita, ja osaa käyttää tuottojohtamisen työkaluja.
Sisältö
Toimintaympäristön analysointia, liiketoiminnan ennakointia ja tutkimustiedon sekä datan analysointia ja hyödyntämistä. Tuottojohtamisen merkitys ja hyöty liiketoiminnassa. Toiminnan tunnusluvut ja mittarit. Tuottojohtamisen käytännön työkaluja ja menetelmiä. Majoitus- ja ravintolapalvelujen kysyntäanalyysi ja päivittäishinnoittelu. Kysynnän hintajousto. Majoitus- ja ravintolakapasiteetin tehokas myynti.
Intro
Tämän opintojakson suorittanut osaa analysoida majoitus- ja ravintola-alan toimintaympäristöä, hyödyntää alan dataa ja tutkimustietoa. Osaa soveltaa tuottojohtamisen (RM=Revenue Management) periaatteita liiketoiminnassa ja käyttää tuottojohtamisen työkaluja. Osaa arvioida, analysoida ja soveltaa tunnuslukuja sekä mittareita.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Tunnistaa toimintaympäristön ja ennakoinnin merkityksen tuottojohtamisessa. Tunnistaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Osaa nimetä tunnuslukuja, mittareita ja tuottojohtamisen työkaluja.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Ymmärtää toimintaympäristön ja ennakoinnin merkityksen tuottojohtamisessa. Tunnistaa ja käyttää tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Osaa nimetä ja käyttää tunnuslukuja, mittareita ja tuottojohtamisen työkaluja.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Osaa analysoida toimintaympäristöä, ennakoida ja hyödyntää tutkimustietoa ja dataa. Osaa soveltaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Arvioi, analysoi ja soveltaa tunnuslukuja ja mittareita, ja osaa käyttää tuottojohtamisen työkaluja.