•   Majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan tuottojohtaminen HOS008AS3A-3004 19.08.2024-13.12.2024  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Osaa analysoida toimintaympäristöä, ennakoida ja hyödyntää tutkimustietoa ja dataa. Osaa soveltaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Arvioi, analysoi ja soveltaa tunnuslukuja ja mittareita, ja osaa käyttää tuottojohtamisen työkaluja.
    Sisältö
    Toimintaympäristön analysointia, liiketoiminnan ennakointia ja tutkimustiedon sekä datan analysointia ja hyödyntämistä. Tuottojohtamisen merkitys ja hyöty liiketoiminnassa. Toiminnan tunnusluvut ja mittarit. Tuottojohtamisen käytännön työkaluja ja menetelmiä. Majoitus- ja ravintolapalvelujen kysyntäanalyysi ja päivittäishinnoittelu. Kysynnän hintajousto. Majoitus- ja ravintolakapasiteetin tehokas myynti.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tunnistaa toimintaympäristön ja ennakoinnin merkityksen tuottojohtamisessa. Tunnistaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Osaa nimetä tunnuslukuja, mittareita ja tuottojohtamisen työkaluja.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Ymmärtää toimintaympäristön ja ennakoinnin merkityksen tuottojohtamisessa. Tunnistaa ja käyttää tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Osaa nimetä ja käyttää tunnuslukuja, mittareita ja tuottojohtamisen työkaluja.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa analysoida toimintaympäristöä, ennakoida ja hyödyntää tutkimustietoa ja dataa. Osaa soveltaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Arvioi, analysoi ja soveltaa tunnuslukuja ja mittareita, ja osaa käyttää tuottojohtamisen työkaluja.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetus Haagan kampuksella
    Yksilötehtäviä ja ryhmätyötä

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Opettajien materiaalit
    Revenue Management kirjallisuus ja artikkelit

    Työelämäyhteydet

    Esimerkkejä alan yrityksistä

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Monivalinta etätehtävä laskentaosuudesta Moodlessa, ei uusintamahdollisuutta

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Kansainvälisiä alan esimerkkejä ja artikkeleita

    Ajoitus

    19.08.2024 - 13.12.2024

    Oppimistehtävät

    Monivalinta etätehtävä laskentaosuudesta Moodlessa 24% Excel etätehtävä laskentaosuudesta 26% Soveltava RM tehtävä 50%

    Ilmoittautumisaika

    03.06.2024 - 16.08.2024

    Aikataulu

    Lähiopetus Haagan kampuksella tiistaisin

    Ryhmä
    • CONTACT
    • BLENDED
    • REB4HA1
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Näyttö: Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, ota yhteys opettajaan keskustellaksesi näyttö –menettelystä.

    Opinnollistaminen (Work & Study): Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.

    Opettaja

    Nina Niemi, Pekka Heikkilä

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Monivalinta etätentti laskentaosuudesta max 24 p
    Excel etätehtävä laskentaosuudesta max 26 p
    Soveltava RM tehtävä max 50 p
    Max yhteensä 100 p

    Arvioidaan asteikolla 1 - 5 seuraavan arviointitaulukon mukaisesti:

    40-54 p. = 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5

    Koulutus

    RESTO Restonomi

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5