Vieraanvaraisuusalan perusteet ja tulevaisuusLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: HOS001RE1A
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opintojakson hyväksytysti suoritettuaan opiskelija osaa:
1. Hahmottaa matkailu- ja vieraanvaraisuusalan tärkeimmät kehitysvaiheet.
2. Ymmärtää alan sidosryhmien (esim. asiakkaat, työntekijät, yritykset)
tarpeiden ja toiveiden muutokset eri ajanjaksoilla.
3. Ymmärtää kansainvälisen kompetenssin tärkeyden vieraanvaraisuusalla, mukaan lukien kulttuurin, perinteet, tavat ja etiketin.
4. Hahmottaa tärkeimmät muutosvoimat ja suuntaukset,
jotka vaikuttavat vieraanvaraisuusalan tulevaisuuteen.
Sisältö
1. Vieraanvaraisuuden historia ja kehitys.
2. Historiallisen kontekstin merkitys nykypäivän vieraanvaraisuusalalle.
3. Tavat ja kulttuuri vieraanvaraisuusalalla.
4. Vieraanvaraisuusalan tulevaisuutta muokkaavat liikkeellepanevat voimat.
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Ei edeltävyysvaatimuksia
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
CONTACT / CONTACT BLENDED
VIRTUAL / VIRTUAL INSTRUCTED /VIRTUAL NONSTOP
DEMO
Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta:
https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat
Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Näyttö-prosessin aloittaminen
Lähetä sähköpostia vastuuopettajalle, jossa esität perustelun sille, miksi sinun tulisi saada aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen tälle kurssille kokemuksesi perusteella. Kutsu kyseinen koordinaattori LinkedIn-verkostoosi.
Näytössä kirjoitat raportin, johon sisällytät opintojakson oppimistehtävät
1 Matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen analyysi
2 Kansainvälinen kompetenssi
3 Tavat matkailu- ja ravitsemisalalla
4 Kirje tulevaisuudesta.
Raportissa ja suullisessa näyttökokeessa osoitat osaamisesi vieraanvaraisuusalan keskeisistä käsitteistä ja esittelet raporttisi.
Arviointikriteerit - arvosana 1
Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
Opiskelija tunnistaa historiallisen kontekstin ja ymmärtää matkailu- ja ravintola-alan sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden tärkeimmät kehitysvaiheet ja muutokset. Opiskelija tunnistaa kansainvälisen osaamisen merkityksen, mukaan lukien kulttuuri, perinteet, tavat ja etiketti. Opiskelija osaa kuvata alan tulevaisuuteen vaikuttavia taustavoimia.
Arviointikriteerit - arvosana 3
Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja vieraanvaraisuusalan eri sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden eroja ottaen huomioon niiden historiallisen kontekstin sekä kulttuurin ja tapojen vaikutuksen. Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja ravintola-alan tulevaisuutta muokkaavia liikkeellepanevia voimia.
Arviointikriteerit - arvosana 5
Opiskelija osaa tehdä asiaankuuluvia ehdotuksia ja havaintoja nykyisten ja tulevien käytäntöjen parantamiseksi analysoimalla matkailu- ja vieraanvaraisuusalan yleistä kehitystä. Opiskelija osaa ehdottaa perusteltuja skenaarioita, uusia ideoita ja lähestymistapoja.
Oppimateriaalit
Digitaalinen materiaali Moodlessa.
Materiaalilinkit kirjallisuuteen ja teksteihin julkaistaan kurssin alkaessa.