From Raw Materials to ProductLaajuus (5 cr)
Course unit code: HOS009AS2A
General information
- ECTS credits
- 5 cr
- Teaching language
- Finnish
Learning objectives
Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Hyödyntää raaka-aineita ja soveltaa niiden erilaisia ominaisuuksia ruoanvalmistuksessa, Kuvata ruoanvalmistuksessa tapahtuvia ilmiöitä, ottaa huomioon annossuunnittelun ja tuotteistamisen periaatteita ammattikeittiössä, Valita raaka-aineille soveltuvat valmistusmenetelmät
Contents
Opintojakson sisältöjä ovat: Ruoka-aineiden rakenne ja koostumus, Ruoanvalmistuksessa ruoka-aineille tapahtuvat muutokset, Ruoanvalmistusmenetelmät, Annossuunnittelun ja tuotteistamisen periaatteet ammattikeittiössä
Implementation methods, demonstration and Work&Study
1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Assessment criteria - grade 1
Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
Ymmärtää raaka-aineiden erilaiset ominaisuudet ja niiden vaikutukset ruonvalmistuksessa. Pystyy kuvaamaan ja selittämään ruoanvalmistuksessa tapahtuvia ilmiöitä. Osaa perustella raaka-aineille valitut valmistusmenetelmät. Tunnistaa annossuunnitteluun vaikuttavia tekijöitä.
Assessment criteria - grade 3
Osaa arvioida raaka-aineiden erilaisia ominaisuuksia ja niiden vaikutuksia ruonvalmistusmenetelmän valintaan ammattikeittiössä. Pystyy kattavasti kuvaamaan ja selittämään ruoanvalmistuksessa tapahtuvia ilmiöitä. Osaa perustella raaka-aineille valittuja valmistusmentelmiä ja soveltaa niitä käytännössä. Osaa soveltaa annossuunnitteluperiaatteita ammattikeittiössä.
Assessment criteria - grade 5
Osaa arvioida ja vertailla raaka-aineiden erilaisia ominaisuuksia sekä niiden vaikutuksia ruonvalmistusmenetelmän valintaan ammattikeittiössä. Pystyy kattavasti kuvaamaan ja selittämään perustellen ruoanvalmistuksessa tapahtuvia ilmiöitä. Osaa perustella raaka-aineille valittuja valmistusmenetelmiä ja soveltaa niitä käytännössä. Osaa kehittää annoksia annossuunnittelun ja tuotteistamisen periaatteeita kattavasti hyödyntäen ammattikeittiössä.
Learning materials
Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.