From Raw Materials to ProductLaajuus (5 cr)

Course unit code: HOS009AS2A

General information


ECTS credits
5 cr
Teaching language
Finnish

Learning objectives

Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Hyödyntää raaka-aineita ja soveltaa niiden erilaisia ominaisuuksia ruoanvalmistuksessa, Kuvata ruoanvalmistuksessa tapahtuvia ilmiöitä, ottaa huomioon annossuunnittelun ja tuotteistamisen periaatteita ammattikeittiössä, Valita raaka-aineille soveltuvat valmistusmenetelmät

Contents

Opintojakson sisältöjä ovat: Ruoka-aineiden rakenne ja koostumus, Ruoanvalmistuksessa ruoka-aineille tapahtuvat muutokset, Ruoanvalmistusmenetelmät, Annossuunnittelun ja tuotteistamisen periaatteet ammattikeittiössä

Implementation methods, demonstration and Work&Study

1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Assessment criteria - grade 1

Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

Ymmärtää raaka-aineiden erilaiset ominaisuudet ja niiden vaikutukset ruonvalmistuksessa. Pystyy kuvaamaan ja selittämään ruoanvalmistuksessa tapahtuvia ilmiöitä. Osaa perustella raaka-aineille valitut valmistusmenetelmät. Tunnistaa annossuunnitteluun vaikuttavia tekijöitä.

Assessment criteria - grade 3

Osaa arvioida raaka-aineiden erilaisia ominaisuuksia ja niiden vaikutuksia ruonvalmistusmenetelmän valintaan ammattikeittiössä. Pystyy kattavasti kuvaamaan ja selittämään ruoanvalmistuksessa tapahtuvia ilmiöitä. Osaa perustella raaka-aineille valittuja valmistusmentelmiä ja soveltaa niitä käytännössä. Osaa soveltaa annossuunnitteluperiaatteita ammattikeittiössä.

Assessment criteria - grade 5

Osaa arvioida ja vertailla raaka-aineiden erilaisia ominaisuuksia sekä niiden vaikutuksia ruonvalmistusmenetelmän valintaan ammattikeittiössä. Pystyy kattavasti kuvaamaan ja selittämään perustellen ruoanvalmistuksessa tapahtuvia ilmiöitä. Osaa perustella raaka-aineille valittuja valmistusmenetelmiä ja soveltaa niitä käytännössä. Osaa kehittää annoksia annossuunnittelun ja tuotteistamisen periaatteeita kattavasti hyödyntäen ammattikeittiössä.

Learning materials

Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.

Go back to top of page