Raaka-aineesta tuotteeksi (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS009AS2A-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
12.06.2023 - 18.08.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
21.08.2023 - 15.12.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Mirjami Willman
Saija Laitinen
Jari Karjalainen
Sakari Ketolainen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
RRB2HA1
Ruokatuotanto, WS monimuoto, 2. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
BLENDED
Monimuotototeutus
Opintojakso
HOS009AS2A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

ti 29.8. klo 11.15–13.45 Opintojakson ja tehtävien esittely, aloitustentti G 317

ti 26.9. klo 11.15–13.45 Havainnointitehtävien esitykset, ruoan valmistusmenetelmät, pakkausmerkinnät G 317

ma 23.10. klo 8.00–13.45 Käytännön havainnointitehtävät Opetuskeittiö

ti 7.11. klo 14.00-16.45 Lopputentti, opintojaksopalaute G 317

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Tällä opintojaksolla syvennyt raaka-aineiden saloihin ja ruoanvalmistuksen ilmiöihin. Pääset myös suunnittelemaan raaka-aineiden matkaa myyntikelpoiseksi tuotteeksi. Kurssilla perehdytään aiheeseen teoreettisesti sekä käytännössä, yhdessä ryhmäläisten kanssa opetuskeittiössä.

Oppimateriaalit

Parkkinen, K. & Rautavirta, K. 2010. Utelias kokki. Elintarviketietoa ja -kemiaa ruoanvalmistajalle. Restamark. Helsinki.


Muut opettajien jakamat ja osoittamat materiaalit

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Lähiopetus
Keittötyöskentely opetuskeittiössä ruoanvalmistusilmiöiden havainnointi ja raportointi
Havainnointitehtävät kotikeittiössä

Työelämäyhteydet

Tiedon, havaintojen ja osaamisen hyödyntäminen työelämässä sekä hankitun osaamisen soveltaminen ja kytkeminen teoriaan.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ti 29.8. Aloitustentti
Ti 7.11. Lopputentti

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.

Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse opintojakson opettajille.

Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.


Work&Study:

Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)

Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?

Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.

Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.

Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.

https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Oppimistehtävät

Quizit elintarviketiedosta
Havainnointititehtävät opetuskeittiössä
Oman osaamisen ja oppimisen arviointi

Go back to top of page