Ravintolaliiketoiminnan tuottojohtaminenLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: HOS005AS3A
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa analysoida toimintaympäristöä, ennakoida ja hyödyntää tutkimustietoa ja dataa. Osaa soveltaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Arvioi, analysoi ja soveltaa tunnuslukuja ja mittareita, ja osaa käyttää tuottojohtamisen työkaluja.
Sisältö
Toimintaympäristön analysointia, liiketoiminnan ennakointia ja tutkimustiedon sekä datan analysointia ja hyödyntämistä. Tuottojohtamisen periaatteet ja työkalut, kuten hinnoittelu, kapasiteetin tehokas käyttö, menuanalyysi, menusuunnittelu, suositteleva myynti, myyntikanavat ja myynnin edistäminen
Ravintolapalveluiden kysyntäanalyysi ja päivittäishinnoittelu
Kysynnän hintajousto
Myynnin ennustaminen erilaiset kysyntäskenaariot huomioiden
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Yrityksen talous (5 op) suoritettuna
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Kontaktiopetus sisältää harjoituksia, ryhtätöitä ja tentit. Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Arviointikriteerit - arvosana 1
Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
Tunnistaa toimintaympäristön ja ennakoinnin merkityksen tuottojohtamisessa. Tunnistaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Osaa nimetä tunnuslukuja, mittareita ja tuottojohtamisen työkaluja.
Arviointikriteerit - arvosana 3
Ymmärtää toimintaympäristön ja ennakoinnin merkityksen tuottojohtamisessa. Tunnistaa ja käyttää tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Osaa nimetä ja käyttää tunnuslukuja, mittareita ja tuottojohtamisen työkaluja.
Arviointikriteerit - arvosana 5
Osaa analysoida toimintaympäristöä, ennakoida ja hyödyntää tutkimustietoa ja dataa. Osaa soveltaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Arvioi, analysoi ja soveltaa tunnuslukuja ja mittareita, ja osaa käyttää tuottojohtamisen työkaluja.