Ruoka matkailuliiketoiminnan osana Suomessa (5op)
Toteutuksen tunnus: TOU1RL010-3007
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
 - 14.06.2021 - 20.08.2021
 - Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
 
- Ajoitus
 - 23.08.2021 - 17.12.2021
 - Toteutus on päättynyt.
 
- Opintopistemäärä
 - 5 op
 
- TKI-osuus
 - 3 op
 
- Toimipiste
 - Haagan toimipiste
 
- Opetuskielet
 - suomi
 
- Paikkoja
 - 15 - 40
 
- Koulutus
 - MATKA Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma
 
Arviointiasteikko
H-5
                    
Aikataulu
Ma 23.8. klo 14.00-17.30, lähiopetus Iso auditorio
Opintojakson esittely, mitä ruokamatkailu on?
Ruokamatkailustrategia
Opintojaksotehtävän esittely ja havainnointitehtävän antaminen
Ryhmäytyminen
Ma 13.9. klo 10.00-14.00 online Zoom
Havainnointitehtävien esitykset (max 10 min)
Innovointitehtävän antaminen
Elämysten tuottaminen ja palvelumuotoilu
Asiakasprofiilit
Ma 4.10. klo 10.00-14.00 online Zoom
Innovointitehtävän esitykset
Suomalainen ruoka / Finnish gastronomy
Suomalainen ruoka ja siihen liittyvät perinteet sekä raaka-aineet
To 18.11. klo 9.00-14.00 online Zoom
Tarinallistaminen ruokamatkailussa
Ryhmäkohtainen sparraus - tehtävän välitsekkaus
Vieraanvaraisuustentti (hyväksytty / hylätty). Materiaali täällä Moodlessa tentin kohdalla.
To 9.12. klo 9.00-16.00
Tehtävien esitykset
Yrityskäynti - Tuomaan markkinat tai vastaava
Palautteet tehtävistä ja kommentit opintojaksosta
Muutokset viikkoaikatauluun mahdollisia
                    
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistuminen
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
                    
Oppimateriaalit
Moodlessa oleva aineisto ja linkit
                    
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opiskelijan ajankäyttö moduulin aikana 
5 op.=135 h 
-lähiopetus 25 h 
-Opintojaksotehtävän tekeminen 60 h 
-Opintojaksotehtävän ja sen välituotosten esittäminen 5 h 
-Lähdemateriaaleihin tutustuminen 45 h
                    
Työelämäyhteydet
Opintojakson toteutus liittyy elinkeinon kehittämiseen ja kansalliseen ruokamatkailuhankkeeseen
                    
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Etätentti 18.11.2021, moodletentti 45 min
hyväksytty / hylätty
                    
Kansainvälisyys
Käytetään ja tutustutaan kansainvälisiin toteutuksiin
                    
Oppimistehtävät
Kehitystehtävä, joka koostuu neljästä osatehtävästä.  
a) Havainnointitehtävä
b) Innovointitehtävä
c) Kehitystehtävä 
d) Opintojaksotehtävän (kehitystehtävän) esittäminen
e) Etätentti moodlessa suoritettu hyväksytysti
                    
Arviointitavat
Arviointikriteerit 
Opintomoduuli arvioidaan seuraavasti: 
1. Opintojaksotehtävä arvioidaan seuraavasti:  
a) max. 20 p. Havainnointitehtävä
b) max. 10 p. Innovointitehtävä
c) max. 60 p. Kehitystehtävä osa-alueineen ja raportti
d) max. 10 p. Esitys 
e) Etätentti moodlessa suoritettu hyväksytysti
Arviointiasteikko
100-93 p. 5
92-83 p. 4
82-70 p. 3
69-60 p. 2
59-52 p. 1