Food in travel and tourism in FinlandLaajuus (5 cr)
Course unit code: TOU1RL010
General information
- ECTS credits
- 5 cr
- Teaching language
- Finnish
Learning objectives
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää, miten saadaan suomalainen ruoka ja juoma tärkeäksi, elämykselliseksi osaksi matkailua
• osaa ostaa ruokaelämyksiä kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin
• ymmärtää tilaustarjoilun kulun, osaa arvioida sen sopivuutta kohderyhmä huomioiden
• osaa toimia tilaisuuden isäntänä ja osallistujana
• osaa suunnitella ja tuottaa yhteistyössä matkailukohteisiin, kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin suomalaista, paikallista, tarinointia hyödyntäviä ruokaelämyksiä kansainvälisille ja kotimaisille asiakkaille
Contents
• Ruokamatkailu käsitteenä ja sen tuoma lisäarvo matkailuelinkeinolle
• Suomalaiseen ruokaan ja siihen liittyviin perinteisiin tutustuminen ruokaelämyksen tuottamisessa
• Vieraanvaraisuus käsitteenä ja toimintatapana
• Palvelumuotoilu osana ruokamatkailun suunnittelua
• Ateriapalveluiden suunnittelu erilaisiin toimintaympäristöihin elämyksellisyys huomioiden
Implementation methods, demonstration and Work&Study
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistuminen
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Assessment criteria - grade 1
Ymmärtää, miten ostetaan ruokaelämyksiä kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin. Osaa valita ohjatusti erilaisia ruokaan liittyviä elämystuotteita erilaisiin toimintaympäristöihin. Hahmottaa palvelumuotoilun ja vieraanvaraisuuden merkityksen osana ruokamatkailua.
Assessment criteria - grade 3
Osaa ostaa ruokaelämyksiä kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin huomioiden tapahtuman tai tilaisuuden kokonaisuuden. Osaa organisoida tilaisuuden, jossa toimii isäntänä ja osallistujana. Osaa suunnitella ja tuottaa yhteistyössä matkailukohteisiin, kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin suomalaista, paikallisuutta, tarinointia hyödyntäviä ruokaelämyksiä.
Assessment criteria - grade 5
Suunnittelee ja kehittää yhteistyössä matkailukohteisiin, kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin suomalaista, paikallisuutta, tarinointia hyödyntäviä kannattavia ruokaelämyksiä ja ateriapalvelukokonaisuuksia huomioiden palvelumuotoilun ja vieraanvaraisuuden elementit. On omaksunut monia elämysten tuottamiseen liittyviä elementtejä ja osaa soveltaa niitä suunnittelutyössä itsenäisesti ja kriittisesti arvioiden.