Tutkimustyön perusteet ja menetelmät (3 op)

Toteutuksen tunnus: THE7LH101-3094

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
12.06.2023 - 20.10.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
23.10.2023 - 15.12.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Toimipiste
Pasilan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 45
Koulutus
HELI Liiketalouden koulutusohjelma
Opettajat
Merike Koskinen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
THE7LH101

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Opintojakson tarkempi aikataulu on Moodlessa

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Opintojakso muodostuu lähiopetustunneista ja itsenäisestä työskentelystä, yhteensä 81 h opiskelijan työtä. Opetusmenetelminä käytetään toteutusmuodosta riippuen luentoja, harjoituksia, pienryhmätyöskentelyä ja esimerkkitapauksia. Opintojaksolla suoritetaan opinnäytetyön ajokorttikoe Webropolissa olevalla automaattisen tarkastuksen ja arvioinnin sisältävällä testillä. Testin suorittaminen edellyttää MyNetin opinnäytetyöohjeistukseen (erityisesti raportointiohjeeseen) tutustumista.
Oman oppimisen arviointi 1 h. - ks. lisätiedot kohta.

Opintojakso on korvattavissa toisessa korkeakoulussa suoritetulla vastaavalla opintojaksolla. Tällöinkin on erittäin suositeltavaa tehdä opinnäytetyön ajokorttikoe, jotta Haaga-Helian raportoitiohje tulee tutuksi.

Oppimateriaalit

Heikkilä, T. 2008. Tilastollinen tutkimus. 7. uudistettu painos. Edita, Helsinki.
Tuomi, J. & Sarajärvi, A. 2004. Laadullinen tutkimus ja sisällönanalyysi. Tammi, Helsinki.
Uusitalo, H. 1991. Tiede, tutkimus ja tutkielma. WSOY. Juva.
Opettajan ilmoittama muu oheismateriaali, joka löytyy opintojakson Moodlesta. Opintojakson tehtävät voi kuitenkin suorittaa hyödyntämällä opintojakson Moodlesta löytyvää muuta materiaalia.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Opintojakso koostuu lukujärjestykseen merkityistä luennoista sekä opiskelijan itsenäisestä työskentelystä, josta muodostuu yhteensä 81 h opiskelijan työtä. Opetusmenetelminä käytetään luentoja, erityyppisiin materiaaleihin tutustumista, tehtäviä ja pienimuotoisia testejä. Tämä opintojakso on suunnattu erityisesti markkinoinnin ja viestinnän opiskelijoille, minkä vuoksi luennoilla keskitytään Luova toimisto Krean tyypillisimpiin opinnäytetyötyyppeihin sekä niistä johdettuihin esimerkkeihin. Muidenkin suuntautumisten opiskelijat ovat toki tervetulleita.

Työelämäyhteydet

Opintojakso tarjoaa opiskelijalle valmiuksia toteuttaa opinnäytetyö toimeksiantona yritysyhteistyönä.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tenttiä ei ole, eikä arvosanaa tai tehtäviä voi korottaa. Opintojakson viikkotehtävät suoritetaan opintojakson aikana Moodlessa. Kaikkien tehtävien tulee olla suoritettuina opintojakson päättyessä, muutoin opiskelijan on tulee käydä opintojakso uudelleen.
Opintojakson analyysitehtävä etenee kumulatiivisesti, ja siihen valmistaudutaan luentojen aikana valmistavilla tehtävillä.

Kansainvälisyys

Luento- ja Moodlemateriaalina voidaan käyttää myös englanninkielistä materiaalia.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Opiskelija voi osoittaa aikaisemmin hankitun osaamisen (AHOT) sopimalla näytöstä opettajan kanssa.

Oppimistehtävät

Opintojaksolla suoritetaan opinnäytetyöhön liittyvä ajokorttitehtävä, opinnäytetyön arviointitehtävä sekä viisi pienempää viikkoharjoitusta, jotka liittyvät opintojakson osa-alueisiin ( opinnäytetyön tavoitteenasettelu, raportointiohjeet, tiedonhankinta, kvalitatiivinen tutkimusote ja kvantitatiivinen tutkimusote). Tehtävien tarkemmat ohjeet löytyvät opintojakson Moodlesta.

Tehtävät on palautettava aikataulun mukaisesti opintojakson aikana. Opintojakson päättymisen jälkeen tehtäviä ei oteta vastaan. Kaikkien tehtävien tulee olla suoritettuina opintojakson päättyessä, muutoin opiskelijan on tulee käydä opintojakso uudelleen.

Arviointitavat

Arviointi 0-5: Opintojakson hyväksytty suoritus edellyttää osasuoritusten suorittamista hyväksytysti:
- opinnäytetyön ajokortti,
- opinnäytetyön analyysitehtävä,
- opinnäytetyön tavoitteenasettelu -tehtävä
- opinnäytetyön tiedonhankintatehtävä
- opinnäytetyön raportointiohjetehtävä
- kvantitatiivinen tutkimusote -tehtävä ja
- kvalitatiivinen tutkimusote -tehtävä.
Kokonaisarvosana muodostuu opinnäytetyön arviointitehtävän kautta, muut tehtävät arvioidaan hyväksytty/hylätty. Hyvällä tuntiaktiivisuudella sekä kvantitatiivisen ja kvalitatiivisen tutkimusotteen tehtävien suorittamisella mahdollisimman korkein pistein on korottava vaikutus arvosanaan.

Go back to top of page