Introduction to Research MethodsLaajuus (3 cr)

Course unit code: THE7LH101

General information


ECTS credits
3 cr
Teaching language
Finnish

Learning objectives

Opintojakso nimensä mukaisesti keskittyy tutkimuksen tekemisen perusteisiin ja esittelee perusmenetelmät. Opinnäytetyötyypistä riippumatta korkeakoulusta valmistuneen opiskelijan oletetaan hallitsevan tutkimustyön perusteet, jotta osaa arvioida työssään käyttämäänsä tutkimustietoa oikein. Tämän lisäksi opiskelijalla on perusvalmiudet tehdä itse tai ohjeistaa toisen tekemää tutkimustyötä. Tutkimustyön osaaminen on perusedellytys maisteritasoisiin jatko-opintoihin. Toiminnallisen opinnäytetyön erityispiirteitä käsitellään soveltuvin osin.

Contents

• Tutkimus- ja kehittämistyön peruskäsitteet
• Aiheen valinta ja tutkimusongelman tai kehittämistehtävän muotoilu
• Tiedonhaku ja viitekehyksen laatiminen
• Tutkimusstrategian valinta
• Tiedonhankintamenetelmät
• Analyysimenetelmät
• Tutkimusraportin rakenne ja kirjoittaminen
• Tutkimuksen luotettavuus ja pätevyys
• Tutkimustyön etiikka

Starting level and linkage with other courses

Uuden kehittäjä -moduulin Analysointiosaaminen-osa tulee olla suoritettuna. Opintojakso on orientointi opinnäytetyöhön ja suoritetaan välittömästi ennen opinnäytetyöprosessin aloitusta. Opintojakson aikana tai välittömästi sen jälkeen ilmoittaudutaan Konto-järjestelmässä opinnäytetyöprosessiin (opinnäytetyöprosessiin ei voi ilmoittautua millään muulla tavalla, ja ilman ilmoittautumista ei voi saada opinnäytetyölle ohjaajaa),

Implementation methods, demonstration and Work&Study

Opintojakso muodostuu lähiopetustunneista ja itsenäisestä työskentelystä, yhteensä 81 h opiskelijan työtä. Opetusmenetelminä käytetään toteutusmuodosta riippuen luentoja, harjoituksia, pienryhmätyöskentelyä ja esimerkkitapauksia. Opintojaksolla suoritetaan opinnäytetyön ajokorttikoe Webropolissa olevalla automaattisen tarkastuksen ja arvioinnin sisältävällä testillä. Testin suorittaminen edellyttää MyNetin opinnäytetyöohjeistukseen (erityisesti raportointiohjeeseen) tutustumista.
Oman oppimisen arviointi 1 h. - ks. lisätiedot kohta.

Opintojakso on korvattavissa toisessa korkeakoulussa suoritetulla vastaavalla opintojaksolla. Tällöinkin on erittäin suositeltavaa tehdä opinnäytetyön ajokorttikoe, jotta Haaga-Helian raportoitiohje tulee tutuksi.

Assessment criteria - grade 1

(min. 40 % tavoitteesta)
Tiedot:Opiskelija hallitsee tutkimuksen tekemiseen liittyvät perusteet välttävästi. Keskeinen käsitteistö on vain osittain hallussa.
Taidot: Opiskelija osaa välttävästi käyttää ja soveltaa liiketalouden alan yksinkertaisimpia tiedonhankinta- ja analyysimenetelmiä.
Pätevyys: Opiskelijalla on valmiuksia suunnitella ja toteuttaa liiketalouden alan tutkimus- tai kehittämistehtävä, mutta hän tarvitsee runsaasti opastusta.

Assessment criteria - grade 3

(min. 70 % tavoitteesta)
Tiedot: Opiskelija ymmärtää ja hallitsee tutkimuksen tekemiseen liittyvät perusteet hyvin.Hallitsee suurimman osan keskeisestä käsitteistöstä.
Taidot: Opiskelija osaa tarkoitukseen soveltuvalla tavalla käyttää ja soveltaa liiketalouden alan tyypillisiä tiedonhankinta- ja analyysimenetelmiä.
Pätevyys: Opiskelijalla on valmiudet suunnitella ja toteuttaa liiketalouden alan tutkimus- tai kehittämistehtävä. Hän tarvitsee melko vähän opastusta.

Assessment criteria - grade 5

(min. 90 % tavoitteesta)
Tiedot: Opiskelija ymmärtää ja hallitsee tutkimuksen tekemiseen liittyvät perusteet erinomaisesti. Hallitsee keskeisen käsitteistön.
Taidot: Opiskelija osaa erinomaisesti ja tarkoitukseen soveltuvalla tavalla käyttää ja soveltaa liiketalouden alan tyypillisiä tiedonhankinta- ja analyysimenetelmiä.
Pätevyys: Opiskelijalla on valmiudet erinomaisesti ja lähes itsenäisesti suunnitella ja toteuttaa liiketalouden alan tutkimus- tai kehittämistehtävä.

Learning materials

Luentomateriaali ja opettajan ilmoittama muu oheismateriaali.

Oheiskirjallisuus:
Heikkilä, T. 2014, 2008. Tilastollinen tutkimus. 7–9. uudistettu painos. Edita, Helsinki.
Hirsjärvi, S. & Hurme, H. 2015. Tutkimushaastattelu: teemahaastattelun teoria ja käytäntö. 15. tai vanhempi painos. Gaudeamus, Helsinki.
Kananen, J. 2014. Toimintatutkimus kehittämistutkimuksen muotona: miten kirjoitan toimintatutkimuksen opinnäytetyönä? Jyväskylän ammattikorkeakoulu.
Kananen, J. 2017. Laadullinen tutkimus pro graduna ja opinnäytetyönä. Jyväskylän ammattikorkeakoulu.
Tuomi, J. & Sarajärvi, A. 2018, 2009, 2004. Laadullinen tutkimus ja sisällönanalyysi. Tammi, Helsinki.
Uusitalo, H. 1991. Tiede, tutkimus ja tutkielma: johdatus tutkielman maailmaan. WSOY. Juva.

Further information

Oman oppimisen arviointitehtävä ei vaikuta arvosanan muodostukseen. Tehtävä on kaikille opintojaksoille/-kokonaisuuksille yhteinen ja vastauksia käytetään myös opintojakson/-kokonaisuuden kehittämiseen. Tehtävä tehdään E-lomakejärjestelmässä.

Go back to top of page