Syventävä viinikurssi (5 op)
Toteutuksen tunnus: RES8RH035-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 03.01.2022 - 14.01.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 17.01.2022 - 18.03.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- HOTEM Degree Programme in Hospitality, Tourism and Experience Management
- HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
- RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
- Opettajat
- Jouko Mykkänen
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
02HAAGAVV02HAAGAVV Haagan vapaasti valittavat
- Opintojakso
- RES8RH035
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Keskiviikkoisin 14.00 - 18.30 Viiniluokka Riedel A427
Viikko 1 Viinin maistelu; Viinin tyyliin, makuun ja hintaan vaikuttavat tekijät
Viikko 2 Chardonnay, Pinot Noir
Viikko 3 Cabernet Sauvognon, Merlot,
Viikko 4 Sauvignon Blanc, Syrah, Grenache
Viikko 5 Riesling, Loire, Alsace
Viikko 6 Italia, Espanja, Portugali
Viikko 7 edellinen jatkuu, Väkevät viinit
Viikko 8 Makeat viinit, Kuohuviinit
Oppimateriaalit
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Kirjallisuus: hanki Haagan Matskusta/Haagan kirjastosta kirja Understanding Wines: Explaining Style and Quality
Lue siitä ennen luennolle tuloa päivän aiheet!
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Lähiopetus 48 h
Itsenäinen opiskelu 80 h
Oppimismenetelminä on systemaattinen maistelu ja sen yhdistäminen teoreettisen tietoon. Onnistunut opiskelu edellyttää tiiviin tahdin vuoksi aiheisiin ennakkoon perehtymistä.
Oppimistehtävät
1) Monivalintatenttejä viikottain harjoitusta varten.Moodlessa
2) 3 x kirjallista tehtävää annetuista aiheista. Aiheet ilmoitetaan Moodlessa
3) Maisteluiden kirjaaminen Moodleen palautteen saamista varten. Ohjeet tähän Moodlessa.
Arviointitavat
Kurssin osaaminen osoitetaan
a) Maistelutentillä (20 %)
b) Monivalintatentillä (40 %)
c) Kirjallisilla tehtävillä (40 %)