Advanced Wine CourseLaajuus (5 cr)

Course unit code: RES8RH035

General information


ECTS credits
5 cr
Teaching language
Finnish

Learning objectives

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• on omaksunut systemaattisen maistelun metodin ja osaa hyödyntää sitä jatkuvan tuotetietämyksen kasvattamisen välineenä

• ymmärtää viinimaailman tärkeimmät viinityypit ja -tyylit sekä niihin vaikuttavat tekijät

• tunnistaa tärkeimmät viinialueet, niiden luokitukset ja etikettimerkinnät

• ymmärtää asiakassegmenttien vaikutukset viinimarkkinaan

• hallitsee juomatuotteeseen liittyvät prosessit ja osaa suunnitella tuotevalikoiman

Contents

Viinien systemaattinen maistelu
• Viljelyn ja valmistuksen vaikutus viinin makuun
• Viinialueiden laatumerkinnät
• Tärkeimpien rypälelajikkeiden ja viinialueiden vertaileva tutkiminen
• Ravintolan juomavalikoiman hallintaan vaikuttavia tekijöitä ja välineitä

Starting level and linkage with other courses

Pohjatiedoiksi suositellaan RES1RH002 tai RES1RH002 tai RES8RZ003

Assessment criteria - grade 1

Soveltaa ammattimaisen maistamisen rakennetta mutta ei terminologiaa. Tunnistaa vähäisesti viinitermistöä ja nimeää osan viinin laatuun vaikuttavista tekijöistä. Tunnistaa vain osan viinialueiden ominaisuuksista. Tunnistaa juomavalikoiman hallintaan vaikuttavat tekijät.

Assessment criteria - grade 3

Soveltaa ammattimaisen maistamisen rakennetta ja terminologiaa. Tunnistaa kohtalaisesti viinitermistöä ja viinin laatuun vaikuttavia tekijöitä. Kykenee nimeämään monien viinialueiden ominaisuuksia ja hakemaan vaihtoehtoja asiakkaan valinnan helpottamiseksi. Tunnistaa ja ymmärtää juomavalikoiman hallintaan vaikuttavat tekijät.

Assessment criteria - grade 5

Soveltaa ammattimaisen maistamisen rakennetta ja terminologiaa moitteettomasti. Osaa yhdistää viinitermistöä ja viinin laatuun vaikuttavia tekijöitä kiitettävästi. Tunnistaa viinialueiden ominaisuudet kiitettävästi ja hakemaan vaihtoehtoja asiakkaan valinnan helpottamiseksi. Tunnistaa , ymmärtää ja osaa soveltaa juomavalikoiman hallintaan vaikuttavia tekijöitä kiitettävästi.

Further information

Vapaavalintainen opintojakso, jossa on kurssimaksu (60 €)

Go back to top of page