Tarjoilu- ja viinitietous (3 op)
Toteutuksen tunnus: RES8PO024-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 04.01.2021 - 22.03.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 29.03.2021 - 21.05.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Toimipiste
- Porvoon toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- POMO Matkailun koulutusohjelma
- Opettajat
- Jaana Laaksonen
- Ryhmät
-
PO8Porvoo Free Choice Studies / Vapaasti valittavat (PO8)
- Opintojakso
- RES8PO024
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Opintojakso Tarjoilu- ja viinitietous taloitetaan online-toteutuksena (verkossa) 30.3., lähiopetukseen siirrytään mahdollisuuksien mukaan (tilanne päivitetään viikolla 14) .
Tapaamiset
tiistaisin klo 14 - 17.30,
aloitus 30.3. - lopetus 11.5.2021
(tilat ilmoitetaan myöhemmin)
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Opintojaksolla ei ole tenttiä. Arviointi perustuu aktiiviseen osallistumiseen ja opintojakson tehtäviin.
Tehtävät 70 %
Aktiivinen osallistuminen ja harjoitukset 30 %
Oppimateriaalit
Ursin, H. & Mykkänen, J. 2007. Tarjoilukirja. Restamark. Vantaa.
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opintojakson tavoitteena on perehdyttää opiskelija ravintolapalveluiden perusteisiin, toimintamalleihin ja tuotevalikoimaan sekä tarjoilu- ja palvelujärjestelmiin. Opiskelija tutustuu klassiseen menu- ja viinitermistöön, viinien säilytys- ja tarjoilukäytäntöihin sekä ymmärtää palveluketjun osatekijät ja hyvän asiakaskokemuksen edellytykset
Työelämäyhteydet
Opintojakso toteutetaan työelämälähtöisesti: opintomateriaali ja harjoitukset valmentavat työskentelyyn elinkeinossa.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksolla ei ole tenttiä. Arviointi perustuu aktiiviseen osallistumiseen ja opintojakson tehtäviin: hyväksytty suoritus edellyttää kaikkien annettujen tehtävien suorittamista.
Kansainvälisyys
Opintojakso antaa perusteet ravintola-alan asiakaspalvelutehtäviin kansainvälisyys huomioiden.
Kurssin puitteissa osallistutaan mahdollisuuksien mukaan campuksella järjestettävien tapahtumien järjestelyihin ja toteutukseen
Oppimistehtävät
Opintojaksolla osoitetut tehtävät.
Arviointitavat
Arvioinnissa huomioidaan suoritetut tehtävät, käytännön harjoitukset, aktiivisuus sekä ammattimainen ja palvelulähtöinen asenne.