Tarjoilu- ja viinitietousLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: RES8PO024

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on perehdyttää opiskelija ravintolapalveluiden perusteisiin, toimintamalleihin ja tuotevalikoimaan sekä tarjoilu- ja palvelujärjestelmiin. Opiskelija tutustuu klassiseen menu- ja viinitermistöön, viinien säilytys- ja tarjoilukäytäntöihin sekä ymmärtää palveluketjun osatekijät ja hyvän asiakaskokemuksen edellytykset. Opintojakso antaa perusteet ravintola-alan asiakaspalvelutehtäviin kansainvälisyys huomioiden.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Opintojaksolla ei ole tenttiä. Arviointi perustuu aktiiviseen osallistumiseen ja opintojakson tehtäviin.
Tehtävät 70 %
Aktiivinen osallistuminen ja harjoitukset 30 %

Arviointikriteerit - arvosana 1

Tuntee joiltain osin eri tarjoilumuotoja, menukokonaisuuksia ja viinejä. Ymmärtää asiakaspalvelun pääperiaatteet. Hallitsee pääosin tarjoilukäytännöt ja osaa ohjatusti toteuttaa niitä tilanteen ja asiakkaiden tarpeiden mukaan. Osaa ohjatusti toteuttaa palveluketjun eri osa-alueet. Vähäinen itsenäinen panostus.

Arviointikriteerit - arvosana 3

Tuntee eri tarjoilumuodot ja -käytännöt, menukokonaisuudet sekä viinilajikkeet ja –etiketin. Ymmärtää hyvän asiakaspalvelun ja laadukkaan palveluketjun merkityksen. Hallitsee tarjoilukäytännöt ja osaa toteuttaa niitä tilanteen ja asiakkaiden tarpeiden mukaan. Osaa itsenäisesti toteuttaa palveluketjun eri osa-alueet. Osaa toimia melko itsenäisesti.

Arviointikriteerit - arvosana 5

Tuntee kattavasti eri tarjoilumuodot ja -käytännöt, menukokonaisuudet sekä viinilajikkeet ja –etiketin. Ymmärtää hyvän asiakaspalvelun ja laadukkaan palveluketjun eri osa-alueet ja niiden merkityksen. Hallitsee tarjoilukäytännöt ja osaa toteuttaa niitä tilanteen ja asiakkaiden tarpeiden mukaan Osaa suunnitella ja toteuttaa ravintolapalveluita asiakaslähtöisesti. Osaa itsenäisesti toteuttaa palveluketjun eri osa-alueet, ohjata asiakasta ja ratkaista ongelmia palvelutilanteissa. Osallistuu erittäin aktiivisesti työskentelyyn, tiedon ja osaamisen tuottamiseen ja jakamiseen. Osaa toimia itsenäisesti, on ratkaisukeskeinen ja omaa positiivisen asenteen.

Oppimateriaalit

Ursin, H. & Mykkänen, J. 2007. Tarjoilukirja. Restamark. Vantaa.
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

Siirry alkuun