Ravitsemus ja palautuminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: PHY002AS2A-3016

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
12.01.2026 - 15.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Tampere
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
31 - 60
Koulutus
LIIKO Liikunnanohjaaja
Opettajat
Pekka Pitkälä
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
BLENDED
Monimuotototeutus
Opintojakso
PHY002AS2A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

12.01.2026- 15.05.2026

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Opintojakson oppimistavat riippuvat toteutuksesta ja tarkentuvat opintojakson alussa. Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamisessa noudatetaan Haaga-Helia ammattikorkeakoulun laatimaa ohjeistusta.

Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat

Intro

Haluatko oppia, miten ravitsemus ja palautuminen vaikuttavat suorituskykyyn, hyvinvointiin ja jaksamiseen? Tällä opintojaksolla pääset tutustumaan ravintoaineiden, ruoansulatuksen ja nestetasapainon maailmaan sekä opit, miten optimoida vireystilaa ja unen laatua. Saat käytännön taitoja ravitsemusohjaukseen ja aktiiviseen palautumiseen, joita voit hyödyntää niin omassa arjessasi kuin muiden hyvinvoinnin tukemisessa. Tämä kurssi sopii kaikille, jotka haluavat ymmärtää kehon energiantarvetta ja ravinnon merkitystä kokonaisvaltaisesti. Tule mukaan oppimaan, miten voit syödä, palautua ja nukkua paremmin – kehosi ja mielesi kiittävät!

Oppimateriaalit

Moodlen materiaali.
Ilander, O. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0.
Partinen, M. 2018. Nuku hyvin, voi hyvin

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Lähiopetus Varalassa

Työelämäyhteydet

Projektityö:
Yhdistettynä opintojaksot: Ravitsemus ja palautuminen, Fyysisen harjoittelun perusteet, Liikuntakäyttäytyminen ja motivaatio

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentti 7:s lähijakso. Uusintatentti 8:s lähijakso

Kansainvälisyys

Ei kansainvälistä linkitystä

Oppimistehtävät

Opintojakson aikana oppimistehtäviä ravitsemukseen ja palautumiseen liittyen sekä työelämäprojekti opiskelijan valitsemassa viitekehyksessä

Arviointitavat

Arviointi asteikolla 1-5.

Go back to top of page