Ravitsemus ja palautuminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: PHY002AS2A-3016
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 12.01.2026 - 15.05.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Tampere
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 31 - 60
- Koulutus
- LIIKO Liikunnanohjaaja
- Opettajat
- Pekka Pitkälä
- Ryhmät
-
LI4TAALiikunnanohjaaja, monimuoto, 4.lukukausi, Tampere
-
CONTACTLähitoteutus
-
BLENDEDMonimuotototeutus
- Opintojakso
- PHY002AS2A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
12.01.2026- 15.05.2026
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Opintojakson oppimistavat riippuvat toteutuksesta ja tarkentuvat opintojakson alussa. Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamisessa noudatetaan Haaga-Helia ammattikorkeakoulun laatimaa ohjeistusta.
Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat
Intro
Haluatko oppia, miten ravitsemus ja palautuminen vaikuttavat suorituskykyyn, hyvinvointiin ja jaksamiseen? Tällä opintojaksolla pääset tutustumaan ravintoaineiden, ruoansulatuksen ja nestetasapainon maailmaan sekä opit, miten optimoida vireystilaa ja unen laatua. Saat käytännön taitoja ravitsemusohjaukseen ja aktiiviseen palautumiseen, joita voit hyödyntää niin omassa arjessasi kuin muiden hyvinvoinnin tukemisessa. Tämä kurssi sopii kaikille, jotka haluavat ymmärtää kehon energiantarvetta ja ravinnon merkitystä kokonaisvaltaisesti. Tule mukaan oppimaan, miten voit syödä, palautua ja nukkua paremmin – kehosi ja mielesi kiittävät!
Oppimateriaalit
Moodlen materiaali.
Ilander, O. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0.
Partinen, M. 2018. Nuku hyvin, voi hyvin
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Lähiopetus Varalassa
Työelämäyhteydet
Projektityö:
Yhdistettynä opintojaksot: Ravitsemus ja palautuminen, Fyysisen harjoittelun perusteet, Liikuntakäyttäytyminen ja motivaatio
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentti 7:s lähijakso. Uusintatentti 8:s lähijakso
Kansainvälisyys
Ei kansainvälistä linkitystä
Oppimistehtävät
Opintojakson aikana oppimistehtäviä ravitsemukseen ja palautumiseen liittyen sekä työelämäprojekti opiskelijan valitsemassa viitekehyksessä
Arviointitavat
Arviointi asteikolla 1-5.