Työyhteisöosaaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: HRL001TR1A-3064

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2025 - 10.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
13.01.2025 - 14.03.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Malmin toimipiste
Pasilan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
30 - 100
Koulutus
TRALI Tradenomi liiketalous
Opettajat
Johanna Stenros
Ryhmät
TR2MA3
Tradenomi liiketalous, 2. lukukausi, Malmi, ryhmä 3
VIRTUAL
Virtuaalitoteutus
INSTRUCTED
Ohjattu virtuaalitoteutus
TR2MA1
Tradenomi liiketalous, 2. lukukausi, Malmi, ryhmä 1
Opintojakso
HRL001TR1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Opintojakso ajoittuu 13.1. - 14.3.2025.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Toteutustavat: Opintojaksoa on mahdollista toteuttaa periodista riippuen sekä lähi-, blended että virtuaaliopetuksena. Myös virtuaalinen nonstop-toteutus on mahdollista.

Virtuaalisena: Suosittelemme, että sinulla on vähintään viiden vuoden työkokemus erilaisista työyhteisöistä. Näin pystyt paremmin itsenäisesti reflektoimaan työyhteisössä vaadittuja taitoja, jotka ovat keskeisessä roolissa organisaatioiden menestystekijöinä ja oman työhyvinvoinnin kannalta. Samalla pääset reflektoimaan omia vahvuuksiasi ja kehityskohteita, jotta voit tulevaisuudessa toimia proaktiivisesti työyhteisöjen jäsenenä ja mahdollisesti myös kehittäjänä.

Näyttö: Jos haluat suorittaa opintojakson näytöllä perustuen olemassa olevaan osaamiseesi, tutustu näytön antamiseen https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study, ja ole sitten yhteydessä tämän opintojakson vastuuopettajiin Piia Heikkilään tai Olli Kupiaiseen. Lisätiedot kohdassa on kuvattu näytön periaatteet.

Opinnollistaminen: ei ole mahdoillista tämän opintojakson osalta.

Intro

Jokainen meistä tulee työskentelemään tai toimimaan elämänsä aikana useissa erilaisissa yhteisöissä. Tällä kurssilla opit miten organisaatio ja sen kulttuuri vaikuttavat työyhteisön toimimiseen, ja miten voit toimia parhaalla mahdollisella tavalla erilaisissa työyhteisöissä. Opit miten hyödynnät monimuotoisuutta tiimissä, ja miten sovellat eettisiä ja toimivia henkilöstökäytänteitä. Yritysten sosiaalisen vastuun merkitys on tärkeä, jotta erilaiset sidosryhmien tarpeet ja ihmisten hyvinvointi huomioidaan. Tule oppimaan lisää itsestäsi ja muista erilaisissa työyhteisöissä!

Oppimateriaalit

Forssén, M-K. & Kuusela, S. 2021. Luottamuskulttuuri: työyhteisön voimavara. Value Books.

Kalliomaa, S & Kettunen, S. 2010. Luottamus esimiestyössä. WSOY Pro. Myös e-kirjana.

Koipijärvi, T. & Kuvaja, S. 2020. Yritysvastuu 2.0: johtamisen uusi normaali. Kauppakamari.

Koivisto, S & Ranta, R. 2019. Näin motivoin yhteistyöhön - ryhmän johtamisen käsikirja. Helsingin seudun kauppakamari.

Laine, P. 2017. Osaaminen, hyvinvointi ja sosiaalinen vastuu työorganisaatioissa. Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan julkaisuja C.21. Turun yliopisto.

Manka, M-L. & Manka, M. 2016. Työhyvinvointi. Helsinki: Talentum Pro. Myös e-kirjana.

Manka, M-L. 2012. Työnilo. Helsinki: Sanoma Pro.
Englanniksi
Luentomateriaali ja muu aineisto löytyy Moodlesta.

Suositeltava kirjallisuus:

Forssén, M-K. & Kuusela, S. 2021. Luottamuskulttuuri: työyhteisön voimavara. Value Books.

Kalliomaa, S & Kettunen, S. 2010. Luottamus esimiestyössä. WSOY Pro. Myös e-kirjana.

Koipijärvi, T. & Kuvaja, S. 2020. Yritysvastuu 2.0: johtamisen uusi normaali. Kauppakamari.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Opintojakson toteutustapa on virtuaali, joten opintojakson suorittaminen tapahtuu itsenäisesti tästä oppimisympäristöstä löytyvän aikataulun mukaisesti. Sinulle aukeaa viikoittain tehtävä opintojakson teemoihin liittyen, jotka sinun pitää palauttaa. Seuraava viikkotehtävä aukeaa sinulle automaattisesti, kun olet suorittanut edellisen viikkotehtävän. Opintojakso hyväksytään suoritetutuksi vasta, kun kaikki seitsemän viikkotehtävää ja kaksi arvioitavaa oppimistehtävää on palautettu.

Opintojaksolla palautetaan kaksi yksilötehtävää, jotka arvioidaan asteikolla 0-5. Molemmat oppimistehtävä on palautettava 9.3.2025 mennessä. On kuitenkin suositeltavaa, että palautat toisen oppimistehtävän jo opintojakson puolessa välissä. Opintojakson päättymisen jälkeen tehtäviä ei enää vastaanoteta ja arvioida.

Työelämäyhteydet

Tehtävät kytkeytyvät tiiviisti työelämään viestinnän näkökulmasta.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole tenttiä.

Kansainvälisyys

Kansainvälisyys näkyy aineistoissa ja tehtävissä.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Opintojakson voi suorittaa näyttönä. Jos sinulla on tutkintotavoitteiden mukaista osaamista esimerkiksi työkokemuksen, vapaaehtoistyön, harrastuksen tai muun kuin korkea-asteen opiskelun kautta, voit osoittaa osaamisesi näytöillä. Näyttötapoja ovat esimerkiksi raportti, portfolio, haastattelu, ryhmäkeskustelu, näyttökoe tai muu esitys. Voit näyttää aiempaa osaamistasi milloin tahansa opintojen aikana.

Jos huomaat opintojakson alettua, että haluat näyttää opintojakson, ilmoita kahden ensimmäisen viikon aikana asiasta opettajalle, jotta hän voi poistaa sinut toteutukselta. Kahden ensimmäisen viikon jälkeen opettaja ei voi poistaa sinua toteutukselta. Voit näyttää opintojakson, jos sinulla ei ole siitä aiempia suorituksia (myös hylätyt), etkä ole osallistujana toisella toteutuksella.

Myös asiantuntijaosaamisten opintojaksoja voi suorittaa näytöllä. Tutustu opintojakson osaamistavoitteisiin, ja mikäli haluat näyttää, kysy lisätietoa suuntautumisen osaamista ohjaavalta opettajalta (OSO).

Aiemmin hankitun osaamisen näyttö. Lisätiedot osaamisen tunnistamisesta Haaga-Heliassa https://www.haaga-helia.fi/fi/ura-ja-osaaminen/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Oppimistehtävät

Oppimistehtävät ilmoitetaan Moodlessa opintojakson alussa.

Arviointitavat

Ajoissa palautetut tehtävät arvioidaan 0-5. Opintojakson päättymisen jälkeen tehtäviä ei vastaanoteta ja arvioida.

Siirry alkuun