Työyhteisöosaaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: HRL001TR1A-3058

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
03.06.2024 - 16.08.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
19.08.2024 - 11.10.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Malmin toimipiste
Pasilan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
30 - 100
Koulutus
TRALI Tradenomi liiketalous
Opettajat
Susanna Perikangas
Ryhmät
TR2PA3
Tradenomi liiketalous, 2. lukukausi, Pasila, ryhmä 3
TR2MA2
Tradenomi liiketalous, 2. lukukausi, Malmi, ryhmä 2
VIRTUAL
Virtuaalitoteutus
INSTRUCTED
Ohjattu virtuaalitoteutus
Opintojakso
HRL001TR1A

Arviointiasteikko

H-5

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Toteutustavat: Opintojaksoa on mahdollista toteuttaa periodista riippuen sekä lähi-, blended että virtuaaliopetuksena. Myös virtuaalinen nonstop-toteutus on mahdollista.

Virtuaalisena: Suosittelemme, että sinulla on vähintään viiden vuoden työkokemus erilaisista työyhteisöistä. Näin pystyt paremmin itsenäisesti reflektoimaan työyhteisössä vaadittuja taitoja, jotka ovat keskeisessä roolissa organisaatioiden menestystekijöinä ja oman työhyvinvoinnin kannalta. Samalla pääset reflektoimaan omia vahvuuksiasi ja kehityskohteita, jotta voit tulevaisuudessa toimia proaktiivisesti työyhteisöjen jäsenenä ja mahdollisesti myös kehittäjänä.

Näyttö: Jos haluat suorittaa opintojakson näytöllä perustuen olemassa olevaan osaamiseesi, tutustu näytön antamiseen https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study, ja ole sitten yhteydessä tämän opintojakson vastuuopettajiin Piia Heikkilään tai Olli Kupiaiseen. Lisätiedot kohdassa on kuvattu näytön periaatteet.

Opinnollistaminen: ei ole mahdoillista tämän opintojakson osalta.

Intro

Jokainen meistä tulee työskentelemään tai toimimaan elämänsä aikana useissa erilaisissa yhteisöissä. Tällä kurssilla opit miten organisaatio ja sen kulttuuri vaikuttavat työyhteisön toimimiseen, ja miten voit toimia parhaalla mahdollisella tavalla erilaisissa työyhteisöissä. Opit miten hyödynnät monimuotoisuutta tiimissä, ja miten sovellat eettisiä ja toimivia henkilöstökäytänteitä. Yritysten sosiaalisen vastuun merkitys on tärkeä, jotta erilaiset sidosryhmien tarpeet ja ihmisten hyvinvointi huomioidaan. Tule oppimaan lisää itsestäsi ja muista erilaisissa työyhteisöissä!

Oppimateriaalit

Voit käyttää tehtävissä apuna mitä tahansa opintojakson aiheisiin liittyviä kirjoja ja tieteellisiä artikkeleita. Seuraavassa joitakin hyviksi todettuja teoksia:


Forssén, M-K. & Kuusela, S. 2021. Luottamuskulttuuri: työyhteisön voimavara. Value Books.

Kalliomaa, S & Kettunen, S. 2010. Luottamus esimiestyössä. WSOY Pro. Myös e-kirjana.

Koipijärvi, T. & Kuvaja, S. 2020. Yritysvastuu 2.0: johtamisen uusi normaali. Kauppakamari.

Koivisto, S & Ranta, R. 2019. Näin motivoin yhteistyöhön - ryhmän johtamisen käsikirja. Helsingin seudun kauppakamari.

Laine, P. 2017. Osaaminen, hyvinvointi ja sosiaalinen vastuu työorganisaatioissa. Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan julkaisuja C.21. Turun yliopisto.

Manka, M-L. & Manka, M. 2016. Työhyvinvointi. Helsinki: Talentum Pro. Myös e-kirjana.

Manka, M-L. 2012. Työnilo. Helsinki: Sanoma Pro.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Ohjattu virtuaalitoteutus, jossa opiskelija suorittaa tehtäviä verkko-oppimisympäristössä toteutussuunnitelman mukaisesti. Toteutuksella ei ole lukujärjestykseen merkittyä opetusta. Opiskelijat voivat olla yhteydessä toisiinsa ja toteutuksen opettajaan keskustelualueen kautta.

Työelämäyhteydet

Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea. Opiskelijat soveltavat oppimaansa omissa organisaatioissaan.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Virtuaalitoteutuksessa opiskelija voi edetä itsenäisesti oman aikataulunsa mukaisesti.

Kansainvälisyys

Kansainvälisyys näkyy aineistoissa ja tehtävissä. Opiskelijoiden omat kokemustaustat ja työympäristöt tuovat osaltaan kansainvälistä näkökulmaa opintojaksolle.

Oppimistehtävät

Opintojakso sisältää kaksi oppimistehtävää: Esseen aiheesta sosiaalinen vastuu ja etiikka ja esitysmateriaalin työyhteisöilmiöön liittyvästä valmennuksesta

Siirry alkuun