Hotelli- ja ravintola-projekti 3 (6 op)
Toteutuksen tunnus: HOT1RH004-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 17.06.2019 - 30.08.2019
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 26.08.2019 - 13.12.2019
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 6 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 30
- Koulutus
- HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
- Opettajat
- Terhi Oksanen-Alén
- Kari Nurminen
- Hanna Moisio
- Opintojakso
- HOT1RH004
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
27.8. Briiffi- jakson toimeksianto (kaikki ohjaajat)
28.8. Tutustuminen Messukeskukseen
17.9. 2. lähiopetus: Terhi Oksanen-Alén ja Hanna Moisio
22.10. 3. lähiopetus Hanna Moisio
12.11. 4. lähiopetus (raportointi; tuotokset ja kapulan siirto toteuttaville ryhmille) Kari Nurminen
3.12. Projektiryhmät esittävät tuotoksensa/suunnitelmansa (kaikki ohjaajat ja tilaajan edustaja)
12.12. Raporttien deadline Moodlessa
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän moduulin osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät monimuotototeutuksessa.
b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistumalla.
c. Omassa työssä oppimalla (opinnollistaminen).
Jakso toteutetaan mahdollisuuksien mukaan kehitysprojektina, jolla on toimeksiantaja ja osallistuvat opiskelijaryhmät toimivat projektiryhminä.
Oppimateriaalit
Ruuska, K. 2007. Pidä projekti hallinnassa. Suunnittelu, menetelmät, vuorovaikutus. Talentum, Helsinki. luvut 1-5 ja 7.
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajien ilmoittama tai jakama materiaali.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Tämän moduulin osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät monimuotototeutuksessa.
b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistumalla.
c. Omassa työssä oppimalla (opinnollistaminen).
Jakso toteutetaan mahdollisuuksien mukaan kehitysprojektina, jolla on toimeksiantaja ja osallistuvat opiskelijaryhmät toimivat projektiryhminä.
Syksyllä 2019 projekti totetutetaan yhteistyössä Messukeskuksen/Suomen Messut kanssa (tilaaja) ja aiheena on Gastro 2020 opiskelijapäivän suunnittelu ja kehittäminen.
Ohjaajat: Terhi Oksanen-Alén, Hanna Moisio ja Kari Nurminen
Työelämäyhteydet
Opintojaksolla voidaan tehdään HH:n yhteistyökumppaneiden toimeksiannosta kehitys- tai muu projekti. Syksyn 2019 projekti on Gastro 2020 ohjelma opiskelijakävijöille Suomen Messujen toimeksiannosta.
Kansainvälisyys
Projekti laaditaan huomioiden paikalliset, kansalliset ja kansainväliset ravintola- ja ruokatrendit
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistumalla.
c. Omassa työssä oppimalla (opinnollistaminen).
Opiskelija voi saada aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustetuksi suorittamalla opintojaksosta näytön: yhteys ohjaajaan.
Oppimistehtävät
Opintojakson tehtävänä on ryhmäkohtainen projektisuunnitelma ja sen raportointi kevään 2020 toteutusta silmälläpitäen. Tarkempi toimeksianto lähiopetuksessa 27.8. Suunnitelmat esitetään lähiopetuksessa 3.12. ja raportoidaan Moodleen 12.12. mennessä.
Arviointitavat
Moduuli arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0).
Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5
Projektisuunnitelma kokonaisuutena 30 % (30/100 p)
LTS, esitetyt ideat ja parannuskeinot 35% (35/100 p)
Esitetyt laskelmat 35% (35/100)