Hotelli- ja ravintola-projekti 3Laajuus (6 op)

Opintojakson tunnus: HOT1RH004

Opintojakson perustiedot


Laajuus
6 op

Osaamistavoitteet

Moduulin tavoitteena on palvelutyössä tarvittavien organisaatioiden sekä palvelutoiminnan ohjauksen organisaatioiden toiminnan hahmottaminen.
Moduulin suoritettuaan opiskelija

• tuntee projektitoiminnan osa-alueet ja osaa toimia projektitehtävissä
• osaa vastata nopeisiin ja muuttuviin tarpeisin hotelli- ja ravintola-alalla
• osaa hyödyntää liiketoimintasuunnitelmaa toiminnan kehittämisessä
• ymmärtää oman opiskelun ja työtehtävien projektiluonteisuuden, osaa suunnitella ja organisoida omaa toimintaansa ja ajankäyttöään projektityössä
• ymmärtää hotelli- ja ravintolaliiketoimintaympäristön vaikutuksen projektityöhön
• osaa laatia projektiin liittyvät laskelmat

Sisältö

• Projektityöskentelyn perusteet
• Liiketoimintasuunnitelman soveltaminen muuttuvassa toimintaympäristössä
• Investointi- ja rahoituslaskenta
• Kannattavuuslaskenta

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Suositellaan suoritettavaksi moduulin Esimiestyö- ja kannattava liiketoiminta hotelli- ja ravintola-alalla jälkeen.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän moduulin osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät monimuotototeutuksessa.
b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistumalla.
c. Omassa työssä oppimalla (opinnollistaminen).

Jakso toteutetaan mahdollisuuksien mukaan kehitysprojektina, jolla on toimeksiantaja ja osallistuvat opiskelijaryhmät toimivat projektiryhminä.

Arviointikriteerit - arvosana 1

• Projekti sisältää epäselvän tai puutteellisen tavoitteen. Ryhmä ei ole hallinnut projektin toteutusta. Ryhmä ei ole hyödyntänyt ohjausta tai työpajatyöskentelyä.
• Tietoperusta tukee projektia heikosti. Lähteitä on niukasti ja ne ovat tavanomaisia, vanhentuneita tai epärelevantteja.
• Työ tuo vähän uutta toimialalle ja/tai toimeksiantajalle.
• Johtopäätöksiä tai toimenpidesuosituksia ei esitellä tai ne ovat perusteettomia.
• Tietoperustaa hyödynnetään projektiin kuuluvissa suunnitelmissa heikosti.
• Projektin laskelmat ovat on laadittu avustetusti ja/tai ne ovat puutteellisia.

Arviointikriteerit - arvosana 3

• Projektille on asetettu tavoite. Ryhmä on hallinnut projektin toteutuksen hyvin sekä osannut hyödyntää ohjausta tai työpajatyöskentelyä.
• Tietoperusta tukee projektia. projektiin. Lähteitä on riittävästi, ja ne ovat ajantasaisia ja tarkoituksenmukaisia.
• Työ tuo uutta tietoa toimeksiantajalle ja/tai toimialalle tai on toimeksiantajan hyödynnettävissä.
• Tehdyt johtopäätökset ja toimenpidesuositukset ovat mielekkäitä. Tietoperustaa hyödynnetään suunnitelmissa osittain.
• Projektin laskelmat on laadittu itsenäisesti ja ne ovat pääosin relevantteja.

Arviointikriteerit - arvosana 5

• Projekti sisältää tarkat ja yksilöidyt tavoitteet ja täsmällisesti kuvatut tehtävät. Ryhmä on hallinnut projektin toteutuksen erinomaisesti ja reagoinut muutoksiin tai ongelmatilanteisiin ajoissa oma-aloitteisesti.
• Tietoperusta fokusoituu projektiin monipuolisesti ja perustellusti. Lähteitä on riittävästi, ja ne ovat ajantasaisia, kansainvälisiä, korkealaatuisia ja tarkoituksenmukaisia
• Työ tuo uutta tietoa tai näkemystä toimialalle ja/tai toimeksiantajalle ja on toimeksiantajan hyödynnettävissä.
• Johtopäätöksissä on kyetty näkemään projektikohtaiset erityispiirteet ja prosessi yleisemmällä tasolla. Johtopäätökset on kytketty liiketoimintaan, minkä ansiosta ryhmä antaa oleellisia toimenpidesuosituksia. Tietoperustaa hyödynnetään suunnitelmissa asiantuntijamaisesti.
• Projektin laskelmat on laadittu itsenäisesti ja oikein.

Oppimateriaalit

Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaaman ilmoittama tai jakama materiaali.

Siirry alkuun