Ravintolajuomat ja juomakulttuuri (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS026AS3A-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2025 - 10.01.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 13.01.2025 - 16.05.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Jouko Mykkänen
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
BLENDEDMonimuotototeutus
- Opintojakso
- HOS026AS3A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
1. Sessio 1: a) Viinien maistelu b) Railakas hapokkuus: Riesling. c) Sauvignon Blancin salat: Sancerre ja Marlborough
2. Sessio a) Aatelisviineistä kansanviineihin: Bordeaux ja muut Cabernet-sekoitukset. b) Nousevat trendit: Alkuviinit ja roseet.
3. Sessio: Kuohuviinien trendit: Samppanja ja Prosecco, Cava ja Corpinnat.
4. Sessio: a) Karvaus ja hedelmäisyys vastakohtina oluissa ja siidereissä b) Viskit Single Malt ja Bourbon
5. Sessio: a) Ginistä on moneksi cocktaileissa ja lonkeroissa. b) Vastuullisuus lyö läpi ravintolajuomissakin
Intro
Juomat ovat ruoan lisäksi se toinen keskeinen osa gastronomiaa. Tällä kurssilla pääset perehtymään viinikulttuurin kiehtovimpiin kulttuuritekijöihin esimerkiksi vertailemalla bistron ja fine dining -ravintolan tyypillisiä viinejä. Käyt läpi tärkeimmät nykyiset juomatrendit ei vain viineissä vaan myös oluiden, siidereiden ja cocktailien kohdalla. Pääset myös perehtymään vastuullisuuden vaateisiin modernissa juomakulttuurissa. Jotta ymmärrät mistä puhut, varmistat analyyttisen osaamisesi esimerkkijuomien maistamisen avulla.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Tämä toteutus on suunnattu monimuotoryhmille. Se on suppeampi , sillä siinä on selkeästi vähemmän lähiopetusta kevään toiseen toteutukseen verrattuna. Muille kuin monimuoto-opiskelijoille suositellaan opintojakson toista samaan aikaan alkavaa toteutusta.