Ruuan ja juoman yhdistäminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS021AS2A-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2025 - 10.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
13.01.2025 - 16.05.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 35
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Terhi Oksanen-Alén
Jari Karjalainen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
BLENDED
Monimuotototeutus
Opintojakso
HOS021AS2A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

21.1. Maistaminen, perusmakuliemet.

11.2. Ruoan ja viinin yhdistäminen, Alkuruoka

11.3. Ruoan ja viinin yhdistäminen, Pääruoka

7.4. Esitykset ja ruokien sekä juomien valinta (ryhmätehtävä); Ruoan ja viinin yhdistäminen, Jälkiruoka

28.4. Ryhmä menun toteutus: kolme ruokalaija ja sopivat juomat (arvioitava tehtävä).

Intro

Ruoan ja juoman yhdistäminen alkeista kokeellisempaan ja kokemuksellisempaan elämykseen.

Oppimateriaalit

Karmavuo ja Lihtonen; Viini ja ruoka. Opas makujen harmoniaan. Teos 2009.

Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Kontaktiopetus

Työelämäyhteydet

Tiedon, havaintojen ja osaamisen hyödyntäminen työelämässä sekä hankitun osaamisen soveltaminen ja kytkeminen teoriaan.

Oppimistehtävät

Oppimispäiväkirja, yksilötehtävä

Tiedonhankinta-tehtävä, yksilötehtävä

Menutehtävä: Ruoan ja juoman yhdistäminen, ryhmätehtävä

Arviointitavat

Arviointikriteeri - arvosana 1

Tietää ja osaa kuvata klassiset yhdistelmät
Tunnistaa klassisiin yhdistelmiin perustuvan ateriakokonaisuuden periaatteet
Tietää peruselementit ruuissa ja juomissa

Arviointikriteeri - arvosana 3

Osaa analysoida klassisten yhdistelmien makutekijät
Osaa soveltaa klassisiin ja moderneihin yhdistelmiin perustuvien ateriakokonaisuuksien periaatteita

Arviointikriteeri - arvosana 5

Hyödyntää ruoka- ja juomayhdistelmiä asiakaskokemuksen rakentamisessa
Osaa suunnitella ja toteuttaa tasapainoisen ateriakokonaisuuden

Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.

Go back to top of page