Ruuan ja juoman yhdistäminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS021AS2A-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2025 - 10.01.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 13.01.2025 - 16.05.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 35
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Terhi Oksanen-Alén
- Jari Karjalainen
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
BLENDEDMonimuotototeutus
- Opintojakso
- HOS021AS2A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
21.1. Maistaminen, perusmakuliemet.
11.2. Ruoan ja viinin yhdistäminen, Alkuruoka
11.3. Ruoan ja viinin yhdistäminen, Pääruoka
7.4. Esitykset ja ruokien sekä juomien valinta (ryhmätehtävä); Ruoan ja viinin yhdistäminen, Jälkiruoka
28.4. Ryhmä menun toteutus: kolme ruokalaija ja sopivat juomat (arvioitava tehtävä).
Intro
Ruoan ja juoman yhdistäminen alkeista kokeellisempaan ja kokemuksellisempaan elämykseen.
Oppimateriaalit
Karmavuo ja Lihtonen; Viini ja ruoka. Opas makujen harmoniaan. Teos 2009.
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Kontaktiopetus
Työelämäyhteydet
Tiedon, havaintojen ja osaamisen hyödyntäminen työelämässä sekä hankitun osaamisen soveltaminen ja kytkeminen teoriaan.
Oppimistehtävät
Oppimispäiväkirja, yksilötehtävä
Tiedonhankinta-tehtävä, yksilötehtävä
Menutehtävä: Ruoan ja juoman yhdistäminen, ryhmätehtävä
Arviointitavat
Arviointikriteeri - arvosana 1
Tietää ja osaa kuvata klassiset yhdistelmät
Tunnistaa klassisiin yhdistelmiin perustuvan ateriakokonaisuuden periaatteet
Tietää peruselementit ruuissa ja juomissa
Arviointikriteeri - arvosana 3
Osaa analysoida klassisten yhdistelmien makutekijät
Osaa soveltaa klassisiin ja moderneihin yhdistelmiin perustuvien ateriakokonaisuuksien periaatteita
Arviointikriteeri - arvosana 5
Hyödyntää ruoka- ja juomayhdistelmiä asiakaskokemuksen rakentamisessa
Osaa suunnitella ja toteuttaa tasapainoisen ateriakokonaisuuden
Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.