Tuloksellinen ammattikeittiö (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS012AS3A-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 03.06.2024 - 16.08.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 19.08.2024 - 13.12.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESRU Ruokatuotannon johtaminen
- Opettajat
- Pekka Heikkilä
- Sakari Ketolainen
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
RR5HA1Ruokatuotanto, päivä, 5. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
- Opintojakso
- HOS012AS3A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Opetus torstaisin klo 14.00-16.30
Viikko 1: Tuotekohtainen kannattavuus
Viikko 2: Asiakaskohtainen kannattavuus
Viikko 3: Hinnoittelumallit: Ruokalistat, Tapahtuma, Catering
Viikko 4: Kannattavuustutkimus
Viikko 5: Kannattavuustutkimus
Viikko 6: Kilpailija-analyysi
Viikko 7: Tuottojohtaminen
Viikko 8: Tentti
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Intro
Tällä opintojaksolla pääset analysoimaan yrityksen tunnuslukuja ja soveltamaan kannattavuuslaskentaa ammattikeittiön prosessien lähtökohdista.
Oppimateriaalit
Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
Gregoire, M. B. 2017. Foodservice organizations: A managerial and systems approach. Ninth Edition. Boston: Pearson.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opiskelu perustuu ohjattuun lähiopetukseen ja harjoitustehtävien tekoon.
Työelämäyhteydet
Opintojakson harjoitukset ja tehtävät koostuvat ravintola-alan käytännön sovellutuksista.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Torstai 10.10.2024 klo 14.00 alkaen
Kansainvälisyys
Opintojaksolla huomioidaan alan kansainväliset laskentakäytännöt.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Opinnollistaminen: Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.
Oppimistehtävät
Kontaktiopetuskerroilla tehtävät harjoitustehtävät ja etätehtävät
Arviointitavat
Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty opintojakson tiedoissa (OPS) asteikolla 1 - 3 - 5.
Osaaminen näytetään tentillä ja etätehtävillä, jotka tulee palauttaa annettuun määräpäivään mennessä. Etätehtäviä ei voi palauttaa myöhässä.