Tuloksellinen ammattikeittiö (5op)

Opintojakson tunnus: HOS012AS3A

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Intro

Tällä opintojaksolla pääset analysoimaan yrityksen tunnuslukuja ja soveltamaan kannattavuuslaskentaa ammattikeittiön prosessien lähtökohdista.

Osaamistavoitteet

Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Analysoida yrityksen kilpailuympäristöä, Arvioida yrityksen tuloksellisuutta ja kulurakenteita, Arvioida eri asiakkuuksien kannattavuutta sekä hinnoitella tuotteita ja tilaustapahtumia.

Sisältö

Opintojakson sisältöjä ovat: Tuotekohtainen kannattavuus (Menu mix), Asiakaskohtainen kannattavuuslaskenta, Tiedolla johtaminen, Hinnoittelumallit, Kannattavuustutkimus, Tuottojohtaminen ja kilpailija-analyysi.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Oppimateriaalit

Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Yrityksen talous, kannattavuuden suunnittelu sekä ruokatuotannon prosessit ja laatu -opintojaksot oltava käytynä

Arviointikriteerit - arvosana 1

Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

Osaa tulkita yrityksen kilpailuympäristöä, tunnistaa yrityksen tuloksellisuuteen ja kulurakenteisiin liittyviä tekijöitä, osaa arvioida eri asiakkuuksien kannattavuutta, osaa hinnoitella tuotteita ja tilaustapahtumia liikeideaan sopivasti

Arviointikriteerit - arvosana 3

Osaa analysoida yrityksen kilpailuympäristöä, osaa arvioida yrityksen tuloksellisuuteen ja kulurakenteisiin vaikuttavia tekijöitä, osaa tutkia ja arvioida eri asiakkuuksien kannattavuutta, osaa hinnoitella tuotteita ja tilaustapahtumia kannattavasti ja liikeideaan sopivasti

Arviointikriteerit - arvosana 5

Osaa analysoida yrityksen kilpailuympäristöä ja ennakoida muutoksia, osaa arvioida yrityksen tuloksellisuuteen ja kulurakenteisiin vaikuttavia tekijöitä sekä kehittää toimintaa kannattavuustutkimuksen perusteella, osaa tutkia ja arvioida eri asiakkuuksien kannattavuutta, osaa hinnoitella tuotteita ja tilaustapahtumia kannattavasti eri liikeideoissa ja toimintaympäristöissä

Siirry alkuun