Tuloksellinen ammattikeittiö (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS012AS3A-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
03.06.2024 - 16.08.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
19.08.2024 - 13.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Pekka Heikkilä
Sakari Ketolainen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
HOS012AS3A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Opetus torstaisin klo 14.00-16.30

Viikko 1: Tuotekohtainen kannattavuus
Viikko 2: Asiakaskohtainen kannattavuus
Viikko 3: Hinnoittelumallit: Ruokalistat, Tapahtuma, Catering
Viikko 4: Kannattavuustutkimus
Viikko 5: Kannattavuustutkimus
Viikko 6: Kilpailija-analyysi
Viikko 7: Tuottojohtaminen
Viikko 8: Tentti

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Tällä opintojaksolla pääset analysoimaan yrityksen tunnuslukuja ja soveltamaan kannattavuuslaskentaa ammattikeittiön prosessien lähtökohdista.

Oppimateriaalit

Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
Gregoire, M. B. 2017. Foodservice organizations: A managerial and systems approach. Ninth Edition. Boston: Pearson.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Opiskelu perustuu ohjattuun lähiopetukseen ja harjoitustehtävien tekoon.

Työelämäyhteydet

Opintojakson harjoitukset ja tehtävät koostuvat ravintola-alan käytännön sovellutuksista.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Torstai 10.10.2024 klo 14.00 alkaen

Kansainvälisyys

Opintojaksolla huomioidaan alan kansainväliset laskentakäytännöt.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Opinnollistaminen: Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.

Oppimistehtävät

Kontaktiopetuskerroilla tehtävät harjoitustehtävät ja etätehtävät

Arviointitavat

Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty opintojakson tiedoissa (OPS) asteikolla 1 - 3 - 5.

Osaaminen näytetään tentillä ja etätehtävillä, jotka tulee palauttaa annettuun määräpäivään mennessä. Etätehtäviä ei voi palauttaa myöhässä.

Go back to top of page