Raaka-aineesta tuotteeksi (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS009AS2A-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2024 - 22.03.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
25.03.2024 - 17.05.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Saija Laitinen
Sakari Ketolainen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
RR2HA1
Ruokatuotanto, päivä, 2. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
Opintojakso
HOS009AS2A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Opetus torstaisin klo 8.15-14.00
Opetuskeittiö Nuijamies HA/A222 (Haaga), Ravintolapalvelutila Hartwall HA/A223 (Haaga)

28.3.2024
Opintojakson aloitus
Ruoan koostumus ja rakenne; pakkausmerkinnät
Keittiö:
Orientoituminen havainnointitehtäviin

4.4.2024
Quiz: Ruoan koostumus ja rakenne sekä pakkausmerkinnät
Kasvikset, peruna, sienet

11.4.2024
Quiz: Kasvikset, peruna, sienet
Maito ja maitovalmisteet, kananmuna, ravintorasvat

18.4.2024
Quiz: Maito ja maitovalmisteet, kananmuna, ravintorasvat
Liha ja lihavalmisteet

25.4.2024
Quiz: Liha ja lihavalmisteet
Kala ja äyriäiset

2.5.2024
Quiz: Kala ja äyriäiset
Vilja ja viljavalmisteet, leipä ja leivonnaiset

9.5.2024 Helatorstai (ei opetusta)

16.5.2024
Quiz: Vilja ja viljavalmisteet, leipä ja leivonnaiset
Jälkiruoat ja konditoriatuotteet
Opintojakson päätös

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Tällä opintojaksolla syvennyt raaka-aineiden saloihin ja ruoanvalmistuksen ilmiöihin. Pääset myös suunnittelemaan raaka-aineiden matkaa myyntikelpoiseksi tuotteeksi. Kurssilla perehdytään aiheeseen teoreettisesti sekä käytännössä, yhdessä ryhmäläisten kanssa opetuskeittiössä.

Oppimateriaalit

Parkkinen, K. & Rautavirta, K. 2010. Utelias kokki. Elintarviketietoa ja -kemiaa ruoanvalmistajalle. Restamark. Helsinki.


Muut opettajien jakamat ja osoittamat materiaalit

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Lähiopetus
Keittötyöskentely opetuskeittiössä ruoanvalmistusilmiöiden havainnointi ja raportointi

Työelämäyhteydet

Tiedon, havaintojen ja osaamisen hyödyntäminen työelämässä sekä hankitun osaamisen soveltaminen ja kytkeminen teoriaan.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Viikoittaiset quizit, Uusintamahdollisuuksista tiedotetaan opintojakson edetessä.

Kansainvälisyys

Kotikansainvälisyys

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.

Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse osaamista ohjaavalle opettajalle: Sakari Ketolainen

Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.


Work&Study:

Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)

Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?

Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.

Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.

Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.

https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Oppimistehtävät

Quizit elintarviketiedosta
Havainnointititehtävät opetuskeittiössä

Arviointitavat

1. Quizit (Yksilötehtävä)

Parkkinen, K. & Rautavirta, K. Utelias kokki -kirja tentitään kuudessa osassa.

Max. 5 pistettä/quiz, yhteensä 30 pistettä.

Hyväksymisraja 15/30 p.

2. Keittiökertojen havainnointitehtävät ja niiden raportointi (Ryhmätehtävä)

5 kpl havainnointitehtäviä

max. 12 p./havainnointitehtävä, yhteensä max. 60 pistettä)

Yksittäisen havainnointitehtävän hyväksymisraja 6/12 p.

3. Oman oppimisen arviointitehtävä (Yksilötehtävä)

Oman osaamisen arviointi suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja osaamisen yhdistäminen työelämään.

Max 10 p.
Hyväksymisraja 5/10p.

Go back to top of page