Ravintola-alan innovatiiviset teknologiat (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS004AS3A-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
03.06.2024 - 16.08.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
19.08.2024 - 13.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Hanna Rinne
Aarni Tuomi
Ryhmät
RE5HAHOSR
Restonomi, päivä, 5.lukukausi, Haaga, ravintola-suuntautuminen
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
HOS004AS3A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Lähiopetus Haagassa.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

CONTACT / CONTACT BLENDED
DEMO
WORKSTUDY

Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat

Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Ravintolan tulee pysyä mukana alati kehittyvässä ja muuttuvassa ympäristössä ja kehittää sekä tuotteitaan että palveluja vastaamaan erilaisia asiakatarpeita. Tällä opintojaksolla opit miten innovatiiviset teknologiat tuovat lisäarvoa asiakkaalle ja parantavat kannattavuutta! Tämä toteutus tarjoaa työkaluja liiketoiminnan kehittämiseen esimerkiksi digitaalisia alustoja tai tulevaisuuden teknologiaa hyödyntäen.

Oppimateriaalit

Materiaalit ja tehtävät julkaistaan Moodle-alustalla kurssin alkaessa.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Kontaktiopetus, joka sisältää harjoituksia ja yksilö- ja ryhmätöitä. Mikäli koet jo osaavasi tämän opintojakson tavoitteet, voit halutessasi näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajilta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Työelämäyhteydet

Materiaali, esimerkit ja opintojaksotehtävät kytkeytyvät vahvasti toimialan olemassa oleviin ratkaisuihin ja tulevaisuuden visioihin.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole tenttiä.

Kansainvälisyys

Luentomateriaali ja opintojaksotehtävät hyödyntävät paljon kansainvälisiä lähteitä ja case-esimerkkejä.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Kysy lisätietoja kurssin opettajilta.

Oppimistehtävät

Tuntitehtävät ja opintojaksotehtävät. Ryhmätyöt ja yksilötehtävät.

Kurssilla on 4 tehtävää:

Tehtävä 1 (yksilötehtävä, 30p): Minä ja digitalisaatio
Tehtävä 2 (tuntitehtävä, 15p): Mara-alan digitaalinen kaksonen
Tehtävä 3 (tuntitehtävä, 15p): Tekoälyavustaja ravintolayritykselle
Tehtävä 4 (ryhmätehtävä, 40p): Ravintola-alan digitalisaatio ennen ja tulevaisuudessa

Arviointitavat

Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija tunnistaa realistisia ja lisäarvoa tuottavia mahdollisuuksia innovatiivisen teknologian hyödyntämiseen ravintolaliiketoiminnan kontekstissa. Tunnistaa eri menetelmät liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.

Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija osaa ennakoida teknologian hyödyntämisen johdosta aiheutuvia operatiivisia ja strategisia haasteita ja mahdollisuuksia asiakkaan, työntekijän, ja yrityksen näkökulmasta. Ymmärtää ja osaa analysoida eri menetelmiä liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.

Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija osaa kehittää toteutuskelpoisia toimintasuunnitelmia ja strategisia tiekarttoja innovatiivisen teknologian käyttöönotosta lyhyellä- ja pitkällä aikavälillä. Osaa arvioida liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta.

Siirry alkuun