Ravintola-alan innovatiiviset teknologiat (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS004AS3A-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 03.06.2024 - 16.08.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 19.08.2024 - 13.12.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Hanna Rinne
- Aarni Tuomi
- Ryhmät
-
RE5HAHOSRRestonomi, päivä, 5.lukukausi, Haaga, ravintola-suuntautuminen
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- HOS004AS3A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Lähiopetus Haagassa.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
CONTACT / CONTACT BLENDED
DEMO
WORKSTUDY
Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat
Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Intro
Ravintolan tulee pysyä mukana alati kehittyvässä ja muuttuvassa ympäristössä ja kehittää sekä tuotteitaan että palveluja vastaamaan erilaisia asiakatarpeita. Tällä opintojaksolla opit miten innovatiiviset teknologiat tuovat lisäarvoa asiakkaalle ja parantavat kannattavuutta! Tämä toteutus tarjoaa työkaluja liiketoiminnan kehittämiseen esimerkiksi digitaalisia alustoja tai tulevaisuuden teknologiaa hyödyntäen.
Oppimateriaalit
Materiaalit ja tehtävät julkaistaan Moodle-alustalla kurssin alkaessa.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Kontaktiopetus, joka sisältää harjoituksia ja yksilö- ja ryhmätöitä. Mikäli koet jo osaavasi tämän opintojakson tavoitteet, voit halutessasi näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajilta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Työelämäyhteydet
Materiaali, esimerkit ja opintojaksotehtävät kytkeytyvät vahvasti toimialan olemassa oleviin ratkaisuihin ja tulevaisuuden visioihin.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksolla ei ole tenttiä.
Kansainvälisyys
Luentomateriaali ja opintojaksotehtävät hyödyntävät paljon kansainvälisiä lähteitä ja case-esimerkkejä.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Kysy lisätietoja kurssin opettajilta.
Oppimistehtävät
Tuntitehtävät ja opintojaksotehtävät. Ryhmätyöt ja yksilötehtävät.
Kurssilla on 4 tehtävää:
Tehtävä 1 (yksilötehtävä, 30p): Minä ja digitalisaatio
Tehtävä 2 (tuntitehtävä, 15p): Mara-alan digitaalinen kaksonen
Tehtävä 3 (tuntitehtävä, 15p): Tekoälyavustaja ravintolayritykselle
Tehtävä 4 (ryhmätehtävä, 40p): Ravintola-alan digitalisaatio ennen ja tulevaisuudessa
Arviointitavat
Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija tunnistaa realistisia ja lisäarvoa tuottavia mahdollisuuksia innovatiivisen teknologian hyödyntämiseen ravintolaliiketoiminnan kontekstissa. Tunnistaa eri menetelmät liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija osaa ennakoida teknologian hyödyntämisen johdosta aiheutuvia operatiivisia ja strategisia haasteita ja mahdollisuuksia asiakkaan, työntekijän, ja yrityksen näkökulmasta. Ymmärtää ja osaa analysoida eri menetelmiä liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija osaa kehittää toteutuskelpoisia toimintasuunnitelmia ja strategisia tiekarttoja innovatiivisen teknologian käyttöönotosta lyhyellä- ja pitkällä aikavälillä. Osaa arvioida liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta.