Innovative Technologies in Restaurant BusinessLaajuus (5 cr)

Course unit code: HOS004AS3A

General information


ECTS credits
5 cr
Teaching language
Finnish

Learning objectives

Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut tunnistaa realistisia ja lisäarvoa tuottavia mahdollisuuksia innovatiivisen teknologian hyödyntämiseen ravintolaliiketoiminnan kontekstissa
Ennakoi teknologian hyödyntämisen johdosta aiheutuvia operatiivisia ja strategisia haasteita ja mahdollisuuksia asiakkaan, työntekijän, ja yrityksen näkökulmasta
Kehittää toteutuskelpoisia toimintasuunnitelmia ja strategisia tiekarttoja innovatiivisen teknologian käyttöönotosta lyhyellä- ja pitkällä aikavälillä

Contents

Tuotannonohjausjärjestelmät ravintolaliiketoiminnassa: back-of-house
Tuotannonohjausjärjestelmät ravintolaliiketoiminnassa: front-of-house
Verkkosivut ja mobiilisovellukset ravintolaliiketoiminnassa: käyttöliittymäsuunnittelun perusteet
Immersiiviset teknologiat ravintolaliiketoiminnassa: AR, VR, MR, XR
Tekoäly ja palvelurobotiikka ravintolaliiketoiminnassa: back-of-house
Tekoäly ja palvelurobotiikka ravintolaliiketoiminnassa: front-of-house
Digitaaliset myyntikanavat: digitaaliset alustat, virtuaaliravintolat, haamukeittiöt
Tulevaisuuden ruokateknologia: 3d-printtaus, vaihtoehtoiset proteiinit, ml. solumaatalous

Starting level and linkage with other courses

Ravintolasuuntautumisen tason 2 opinnot suoritettu

Implementation methods, demonstration and Work&Study

CONTACT / CONTACT BLENDED
DEMO
WORKSTUDY

Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat

Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Assessment criteria - grade 1

Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

Opiskelija tunnistaa realistisia ja lisäarvoa tuottavia mahdollisuuksia innovatiivisen teknologian hyödyntämiseen ravintolaliiketoiminnan kontekstissa. Tunnistaa eri menetelmät liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.

Assessment criteria - grade 3

Opiskelija osaa ennakoida teknologian hyödyntämisen johdosta aiheutuvia operatiivisia ja strategisia haasteita ja mahdollisuuksia asiakkaan, työntekijän, ja yrityksen näkökulmasta. Ymmärtää ja osaa analysoida eri menetelmiä liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.

Assessment criteria - grade 5

Opiskelija osaa kehittää toteutuskelpoisia toimintasuunnitelmia ja strategisia tiekarttoja innovatiivisen teknologian käyttöönotosta lyhyellä- ja pitkällä aikavälillä. Osaa arvioida liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta.

Go back to top of page