Ravintola-alan liiketoimintaympäristö (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS004AS2A-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.06.2025 - 17.10.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
20.10.2025 - 12.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Outi Rekola
Ryhmät
RE3HAHOSR
Restonomi, päivä, 3.lukukausi, Haaga, ravintola-suuntautuminen
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
HOS004AS2A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Periodi 2 (2025)
Toteutus sisältää lähiopetustunnit periodissa 2 (2025)

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Kontaktiopetus sisältää harjoituksia, ryhtätöitä ja tentit. Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Tällä opintojaksolla tulet perehtymään ravintolan liikkeenjohdon monipuoliseen ja mielenkiintoiseen esihenkilötyöhön. Opintojaksolla syvennät osaamistasi vastuullisella ja jatkuvasti kansainvälistyvällä sekä voimakkaasti kehittyvällä ravintola-alalla. Opintojakso avaa sinulle mahdollisuuden verkostoitua alan toimijoiden kanssa. Opintojaksolla opit ravintolan liiketoiminnan palveluidenprosessin kehittämistyön mahdollisuuksia esihenkilötyön näkökulmasta.

Oppimateriaalit

Oppimateriaali esitellään Moodle-alustalla toteutuksen alussa. Myös vierailijoiden luennot tai vierailut sisältyvät oppimateriaaliin.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Opintojaksolla osallistutaan lähiopetukseen.
Toteutus periodissa 2 ja luentoja 6 tuntia viikossa.
Opetuksessa hyödynnetään vierailijaluentoja tai vierailuja, joiden sisältö kuuluu opetuksen arvoitavaan materiaaliin.

Työelämäyhteydet

Tämä toteutus on vahvasti linkitetty ravintola-alan elinkeinoon sekä esihenkilötyöhön.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Toteutuksessa on tentti, jonka ajankohta on periodin lopussa viikolla 7 tai 8. Uusintatentin päivämäärä tarkentuu toteutuksen alussa.
Tentin lisäksi myös ryhmässä tehtäviä ja itsenäisiä oppimistehtäviä.

Kansainvälisyys

Ravintola-alan kansainvälisyyden tarkkailu ja globaalit trendit.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Lähiopetus sisältää luennot, harjoituksia, ryhmätöitä, tehtäviä ja tenttejä. Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/ura-ja-osaaminen/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Oppimistehtävät

Itsenäisiä tehtäviä ja tentti (60%) sekä ryhmätehtäviä (40%).

Arviointitavat

Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla.  Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään. 

Osaamistavoitteiden saavuttaminen arvioidaan erilaisten oppimistehtävien, tenttien ja muiden näyttöjen avulla. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää, että opiskelija osoittaa hallitsevansa opintojaksokuvauksessa vaaditut osaamiset.
Samansisältöisen osaamisen voi osoittaa vain kerran.
Suoritus arvioidaan käyttäen asteikkoa
• kiitettävä (5)
• erittäin hyvä (4)
• hyvä (3)
• tyydyttävä (2)
• välttävä (1)
• hylätty (0).

Siirry alkuun