Restaurant Business EnvironmentLaajuus (5 cr)
Course unit code: HOS004AS2A
General information
- ECTS credits
- 5 cr
- Teaching language
- Finnish
Learning objectives
Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija tunnistaa ja osaa arvioida ravintoloiden erilaisia liikeideoita, osaa hyödyntää ravintola-alan tunnuslukuja ja tilastoja, hahmottaa vastuullisuuden merkityksen palvelutarjonnassa. Opiskelija ymmärtää ravintolan esihenkilöroolin monimuotoisuuden sekä verkostojen ja sidosryhmien tärkeyden. Hän osaa suunnitella ja hallita ravintolayrityksen henkilöstöresursseja tehokkaasti.
Contents
Ravintoloiden liiketoimintamallit, toimintaympäristö, vastuullisuus liiketoiminnassa ja palvelutarjonta. Esihenkilönä työskentely ravintolassa. Työvuorolistan laatiminen.
Implementation methods, demonstration and Work&Study
Kontaktiopetus sisältää harjoituksia, ryhtätöitä ja tentit. Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Assessment criteria - grade 1
Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
Tunnistaa ravintoloiden erilaisia liikeideoita ja ymmärtää vastuullisen liiketoiminnan merkityksen ravintolassa.
Ymmärtää kannattavan palvelutarjonnan merkityksen sekä moninaisen esihenkilötyön.
Assessment criteria - grade 3
Osaa analysoida ravintoloiden erilaisia liikeideoita ja osaa soveltaa vastuullisuutta ravintolaliiketoiminnassa .
Osaa soveltaa monipuolisesti palvelutarjontaa kannattavassa ravintolassa ja analysoida esihenkilötyön merkitystä liiketoiminnassa.
Osaa soveltaa henkilöresursseja ja laatia yksinkertaisen työvuorolistan.
Assessment criteria - grade 5
Osaa analysoida ja kehittää ravintoloiden erilaisia liikeideoita ja kehittää monipuolisesti ravintolan vastuullisuutta.
Osaa kehittää palvelutarjontaa kannattavassa ravintolassa ja hyödyntää esihenkilötyön teoriaa ja käytänteitä toiminnassaan.
Osaa laatia ravintolan tarpeet monipuolisesti huomioivan työvuorolistan.
Ymmärtää miten henkilöresursseja suunnitellaan ja hallitaan.