Ruokapalvelut ja vastuullinen ruokatuotanto (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS001RR1A-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 14.08.2023 - 18.08.2023
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 21.08.2023 - 13.10.2023
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
AIKATAULU, muutokset mahdollisia
to 24.8. 11.15–13.45
Tutustuminen, ryhmäytyminen,opintojakson ja tehtävien esittely. Raportointi HHssa.
pe 25.8. 8.30–10.45
Elintarviketurvallisuus ja omavalvonta
to 31.8. 11.15–13.45
Opintojaksotehtävän esittely, orientointitehtävä. Keittiökierros.
pe 1.9. 8.30–10.45
Toimintaympäristö
to 7.9. 11.15–13.45
Työturvallisuus
pe 8.9. 9.00–10.45
Opintojaksotehtävän välipalaute
to 14.9. 11.15–13.45
Vastuullisuuden osa-alueet ja käsitteet
pe 15.9. 9.00–12.00
Yritysvierailu - GreenCity Farm - mahdollisuus lounaaseen
to 21.9. 11.15–13.45
Elintarvikehygienia, vastuullisuus ja turvallisuus tentti
pe 22.9. 10.00-13.00
Yritysvierailu Viking Line Katajanokka, MS Gabriella
to 28.9. 11.15–13.45
Opintojaksotehtävän harjoitusesitykset
pe 29.9. 9.00–11.00
Yritysvierailu Foodcamp Finland
to 5.10. 11.15–13.45
Opintojaksotehtävän esitykset
pe 6.10. 8.30–10.45
Opintojaksotehtävän esitykset
to 12.10. 11.15–13.45
Opintojaksotehtävän raportin tekemiseen varattua aikaa - ei kontaktiopetusta
pe 13.10. 8.30–10.45
Yhteinen aamiainen, yhdessä kokkaillen. Kurssipalaute ja opintojakson yhteenveto.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Intro
Tällä opintojaksolla pääset tutustumaan ruokapalveluiden monipuoliseen maailmaan ja vastuullisuuden teemoihin. Opit myös turvalliset työtavat ammattikeittiössä. Tämä opintojakso sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ruokapalveluiden toimintakentästä.
Oppimateriaalit
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus Moodlessa.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Tämä opintojakso kuuluu ruokatuotannon johtaminen -koulutuksen tutkinnon avainosaamisiin.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Avautuu: torstaina 21. syyskuutata 2023, 11.00
Tentin tekemiseen saat opettajalta salasanan.
Sinulla on 2 h aikaa tehdä tentti.
Oppimistehtävät
Kaikki allaolevat opintojaksoon sisältyvät tehtävät on suoritettava hyväksytysti.
Yritysvierailuilla on pakollinen läsnäolo.
1. Orientointitehtävä H/T
2. Mediaseuranta H/T
3. Yritysvierailut 3 kpl H/T
4. Elintarvikepienteollisuus-tehtävä 10 p. Hyväksymisraja 4 p.
5. Tentti 30 p. Hyväksymisraja 12 p.
6. Opintojaksotehtävä 60 p. Hyväksymisraja 24 p
7. Opintojaksotehtävän vertaisarviointi H/T
Arviointitavat
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija osaa kuvailla vastuullisuuden osa-alueita ja ruokapalveluiden toimintaa. Tunnistaa turvallisuuteen ja vastuullisiin valintoihin vaikuttavia tekijöitä ruokapalveluissa. Tunnistaa ruokapalveluiden eri toimintaympäristöjä. Osaa toimia turvallisesti ammattikeittiössä.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Osaa soveltaa vastuullisia toimintatapoja työskentelyssään. Osaa kuvailla ruokapalveluiden eroja eri toimintaympäristöissä. Osaa tunnistaa työturvallisuusriskejä ammattikeittiössä ja ennaltaehkäistä niitä.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Osaa soveltaa vastuullisia toimintatapoja liiketoiminnassa. Osaa arvioida toimialan rakenteita ja ruokapalveluiden vastuullisuutta. Hallitsee turvallisen työskentelyn ammattikeittiössä ja pystyy ohjaamaan myös muita. Osaa arvioida ruokaturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä.