Ruokapalvelut ja vastuullinen ruokatuotanto (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS001RR1A-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
14.08.2023 - 18.08.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
21.08.2023 - 13.10.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Mirjami Willman
Ville Parkkinen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
HOS001RR1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

AIKATAULU, muutokset mahdollisia

to 24.8. 11.15–13.45
Tutustuminen, ryhmäytyminen,opintojakson ja tehtävien esittely. Raportointi HHssa.

pe 25.8. 8.30–10.45
Elintarviketurvallisuus ja omavalvonta

to 31.8. 11.15–13.45
Opintojaksotehtävän esittely, orientointitehtävä. Keittiökierros.

pe 1.9. 8.30–10.45
Toimintaympäristö

to 7.9. 11.15–13.45
Työturvallisuus

pe 8.9. 9.00–10.45
Opintojaksotehtävän välipalaute

to 14.9. 11.15–13.45
Vastuullisuuden osa-alueet ja käsitteet

pe 15.9. 9.00–12.00
Yritysvierailu - GreenCity Farm - mahdollisuus lounaaseen

to 21.9. 11.15–13.45
Elintarvikehygienia, vastuullisuus ja turvallisuus tentti

pe 22.9. 10.00-13.00
Yritysvierailu Viking Line Katajanokka, MS Gabriella

to 28.9. 11.15–13.45
Opintojaksotehtävän harjoitusesitykset

pe 29.9. 9.00–11.00
Yritysvierailu Foodcamp Finland

to 5.10. 11.15–13.45
Opintojaksotehtävän esitykset

pe 6.10. 8.30–10.45
Opintojaksotehtävän esitykset

to 12.10. 11.15–13.45
Opintojaksotehtävän raportin tekemiseen varattua aikaa - ei kontaktiopetusta

pe 13.10. 8.30–10.45
Yhteinen aamiainen, yhdessä kokkaillen. Kurssipalaute ja opintojakson yhteenveto.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Tällä opintojaksolla pääset tutustumaan ruokapalveluiden monipuoliseen maailmaan ja vastuullisuuden teemoihin. Opit myös turvalliset työtavat ammattikeittiössä. Tämä opintojakso sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ruokapalveluiden toimintakentästä.

Oppimateriaalit

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus Moodlessa.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Tämä opintojakso kuuluu ruokatuotannon johtaminen -koulutuksen tutkinnon avainosaamisiin.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Avautuu: torstaina 21. syyskuutata 2023, 11.00
Tentin tekemiseen saat opettajalta salasanan.

Sinulla on 2 h aikaa tehdä tentti.

Oppimistehtävät

Kaikki allaolevat opintojaksoon sisältyvät tehtävät on suoritettava hyväksytysti.
Yritysvierailuilla on pakollinen läsnäolo.


1. Orientointitehtävä H/T
2. Mediaseuranta H/T
3. Yritysvierailut 3 kpl H/T
4. Elintarvikepienteollisuus-tehtävä 10 p. Hyväksymisraja 4 p.
5. Tentti 30 p. Hyväksymisraja 12 p.
6. Opintojaksotehtävä 60 p. Hyväksymisraja 24 p
7. Opintojaksotehtävän vertaisarviointi H/T

Arviointitavat

Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija osaa kuvailla vastuullisuuden osa-alueita ja ruokapalveluiden toimintaa. Tunnistaa turvallisuuteen ja vastuullisiin valintoihin vaikuttavia tekijöitä ruokapalveluissa. Tunnistaa ruokapalveluiden eri toimintaympäristöjä. Osaa toimia turvallisesti ammattikeittiössä.

Arviointikriteeri - arvosana 3
Osaa soveltaa vastuullisia toimintatapoja työskentelyssään. Osaa kuvailla ruokapalveluiden eroja eri toimintaympäristöissä. Osaa tunnistaa työturvallisuusriskejä ammattikeittiössä ja ennaltaehkäistä niitä.

Arviointikriteeri - arvosana 5
Osaa soveltaa vastuullisia toimintatapoja liiketoiminnassa. Osaa arvioida toimialan rakenteita ja ruokapalveluiden vastuullisuutta. Hallitsee turvallisen työskentelyn ammattikeittiössä ja pystyy ohjaamaan myös muita. Osaa arvioida ruokaturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä.

Go back to top of page