Sustainable Foodservice BusinessLaajuus (5 cr)

Course unit code: HOS001RR1A

General information


ECTS credits
5 cr
Teaching language
Finnish

Learning objectives

Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Kuvailla ja arvioida vastuullisuuden osa-alueita ja käsitteitä, Kuvailla vastuullisen ruokaketjun toimintaa, Tunnistaa toimialan rakenteita, Hallitsee ammattikeittiön turvalliset toimintatavat

Contents

Opintojakson sisältöjä ovat: Vastuullisuuden osa-alueet ja käsitteet, Vastuullinen ruokaketju, Ruokapalvelut elämystaloudessa ja toimialan rakenteet, Ammattikeittiön työturvallisuus ja käytänteet. Turvallisuus majoitus- ravitsemis- ja matkailualalla.

Starting level and linkage with other courses

Ei edeltävyysvaatimuksia

Implementation methods, demonstration and Work&Study

1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Assessment criteria - grade 1

Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

Opiskelija osaa kuvailla vastuullisuuden osa-alueita ja ruokapalveluiden toimintaa. Tunnistaa turvallisuuteen ja vastuullisiin valintoihin vaikuttavia tekijöitä ruokapalveluissa. Tunnistaa ruokapalveluiden eri toimintaympäristöjä. Osaa toimia turvallisesti ammattikeittiössä.

Assessment criteria - grade 3

Osaa soveltaa vastuullisia toimintatapoja työskentelyssään. Osaa kuvailla ruokapalveluiden eroja eri toimintaympäristöissä. Osaa tunnistaa työturvallisuusriskejä ammattikeittiössä ja ennaltaehkäistä niitä.

Assessment criteria - grade 5

Osaa soveltaa vastuullisia toimintatapoja liiketoiminnassa. Osaa arvioida toimialan rakenteita ja ruokapalveluiden vastuullisuutta. Hallitsee turvallisen työskentelyn ammattikeittiössä ja pystyy ohjaamaan myös muita. Osaa arvioida ruokaturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä.

Learning materials

Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.

Further information

Syksystä 2024 lähtien opintojaksoon tehtiin nimenmuutos. Uusi opintojakso on HOS004RR1A Ruokapalvelut elämystaloudessa.

Go back to top of page