Strateginen viestintä (5 op)
Toteutuksen tunnus: COM001AS2A-3012
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2025 - 10.01.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 13.01.2025 - 14.03.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Pasilan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 45
- Koulutus
- TRALI Tradenomi liiketalous
- Opettajat
- Johanna Stenros
- Ryhmät
-
EVENINGIltaopetus
-
CONTACTLähitoteutus
-
BLENDEDMonimuotototeutus
- Opintojakso
- COM001AS2A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Tämä opintojakso ajoittuu 13.01. - 14.03.2025. Lähitapaamisia neljä kertaa torstaisin alkaen 16.1., viikot 3, 5, 7 ja 10. Lähitapaamiset Pasilan kampuksella klo 17.40-20.30.
Opintojakson tarkempi aikataulu on Moodlessa. Aikataulu julkaistaan lähempänä toteutuksen alkamista.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Opintojakson toteutusmuodot Contact Blended, näyttö ja opinnollistaminen.
Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Opinnollistaminen on hyvä vaihtoehto, mikäli olet lähiaikoina kerryttämässä tavoitteet täyttävää osaamistasi. Lisätietoa on Moodlessa sivustolla Markkinointi ja viestintä: näytöt ja opinnollistaminen (kurssiavain näyttö) on lisätietoja https://hhmoodle.haaga-helia.fi/course/view.php?id=32573. Osaamista ohjaavan opettajan nimen löydät https://www.haaga-helia.fi/fi/ohjaus-ja-hyvinvointi/osaamista-ohjaava-opettaja.
Näyttö koostuu kahdesta tehtävästä: viestintäsuunnitelmasta sekä blogikirjoituksesta.
Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study.
Intro
Tule mukaan perehtymään yritysviestintään! Opintojaksolla opit, kuinka viestintästrategia toimii kiinteänä osana yrityksen liiketoimintastrategiaa. Tutustut yritysviestinnän kohderyhmiin, keinoihin ja kanaviin erilaisten harjoitusten ja esimerkkien avulla. Pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan vastuullista työyhteisö- ja muutosviestintää. Lisäksi opit, kuinka viestinnällä voidaan tukea ja kehittää yrityskulttuuria.
Oppimateriaalit
Opintojakson kurssikirja:
Juholin, E. 2022. Communicare!: Ota viestinnän ilmiöt ja strategiat haltuun. Kahdeksas uudistettu painos. Infor / Management Institute of Finland MIF Oy. Helsinki.
Käsittelee kokonaisvaltaisesti opintojakson aihepiiriä, ks. erityisesti luvut 5-8 (viestinnän suunnittelun tarkoitus, tasot ja kohteita), luku 9 (työyhteisöviestintä) ja luku 16 (muutokset ja kriisit).
Muu opintojakson aiheita tukeva kirjallisuus:
Kilpeläinen, J. & Aarnio, R. 2020. Ansaittu julkisuus: Kaikki olennainen mediaviestinnästä. Alma Talent. Helsinki.
erityisesti kriisiviestintää
Lahti, I. & Meretniemi, T. 2022. Muuta maailmaa somessa: Hyväntekijän käsikirja. Alma Talent. Helsinki.
erityisesti kriisiviestintää
Marjamäki, P. L. & Vuorio, J. 2021. Viestinnän johtaminen: Strategiasta tuloksiin. Alma Talent. Helsinki.
viestinnän johtaminen, viestintästrategia, viestintäsuunnitelma, kriisiviestintä
Ruokolainen, P. 2020. Brändikäsikirja: Näin teet yritysbrändistä vetovoimaisen! Kauppakamari. Helsinki.
erityisesti liiketoimintastrategian peruskäsitteistöä, visio, missio, strategia yms.
Muut vapaavalintaiset lähteet ja opettajan jakama materiaali.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Tämä opintojakso on suunnattu liiketalouden tradenomitutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Lähtötaso opintojaksolle on Haaga-Helian avainosaamiset ja tradenomitutkinnon avainosaamiset. Opintojakso kuuluu tradenomitutkinnon markkinoinnin ja viestinnän suuntautumiseen.
Tule mukaan perehtymään yritysviestintään! Opintojaksolla opit, kuinka viestintästrategia toimii kiinteänä osana yrityksen liiketoimintastrategiaa. Tutustut yritysviestinnän kohderyhmiin, keinoihin ja kanaviin erilaisten harjoitusten ja esimerkkien avulla. Pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan vastuullista työyhteisö- ja muutosviestintää. Lisäksi opit, kuinka viestinnällä voidaan tukea ja kehittää yrityskulttuuria.
Opit muun muassa: esiintymistä, vaikuttamista, viestinnän suunnittelua, eri rooleissa toimimista, muutosviestintää, kriisiviestintää, sisällöntuotantoa, tekoälyn hyödyntämistä, luovuutta, oman oppimisen reflektointia, viestintästrategian roolia ja merkitystä ja kirjoittamista sekä puheen pitämistä.
Työelämäyhteydet
Tehtävät kytkeytyvät tiiviisti työelämään viestinnän näkökulmasta.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojakson arvioitavat tehtävät etenevät kumulatiivisesti, niihin valmistaudutaan luentojen aikana valmistavilla tehtävillä, joihin saa sekä ohjausta että vertaispalautetta. Koska lähitapaamisia kurssilla on vain neljä, opintojaksolla vaaditaan opiskelijan vahvaa omaehtoista opiskelua kurssien teemoista ja sitoutumista ryhmätehtäviin.
Lähtötaso opintojaksolle on Haaga-Helian avainosaamiset ja tradenomitutkinnon avainosaamiset. Opintojakso kuuluu tradenomitutkinnon markkinoinnin ja viestinnän suuntautumiseen.
Ei uusintamahdollisuutta eikä tenttiä.
Kansainvälisyys
Käytetään esimerkkejä myös kansainvälisistä yhteyksistä ja analysoidaan yrityksen kansainvälisten kohderyhmien huomioimista sisällöissä.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Opintojakson toteutusmuodot Contact Blended, näyttö ja opinnollistaminen.
Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Opinnollistaminen on hyvä vaihtoehto, mikäli olet lähiaikoina kerryttämässä tavoitteet täyttävää osaamistasi. Katso tarkemmat ohjeet osaamisen tunnistamisesta (näyttö): https://www.haaga-helia.fi/fi/ura-ja-osaaminen/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Oppimistehtävät
Tiimin kanssa tehdyt lähikertoihin liittyvät tuotokset sekä yksilötyönä tehty oppimispäiväkirja.
Arviointitavat
Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu tiimin kanssa tehdyistä tuloksista, yksilötyönä tehdystä oppimispäiväkirjasta sekä osoitetusta aktiivisuudesta.
Ajoissa palautetut tehtävät arvioidaan 0-5, myöhässä palautetut tehtävät arvioidaan 0-3. Opintojakson päättymisen jälkeen tehtäviä ei vastaanoteta ja arvioida.