Opintojakso on pääasiassa tarkoitettu Haagan hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon restonomiopiskelijoille, jotka opiskelevat monimuotototeutuksesssa.
Opintojaksolla on luentoja 11.2.2022 klo 14-17.30, 1.3.2022 klo 14-17.30, 6.4.2022 klo 9-14, 20.4.2022 klo 9-14 ja 24.5.2022 klo 10-14.
Opintojakson suorituksena on 4 tehtävän tekeminen ja palautus Moodleen sekä Moodlessa oleva kotitentti.
Kaikki tehtävät ovat näkyvissä jo opintojakson alkaessa. Tehtävistä annetaan ryhmäpalaute ja jokainen pari saa myös pisteet tehtävien arviointikriteerien mukaisesti.
Arvosana annetaan tehtävien ja tentin perusteella.
Opintojaksolla on jatkuva arviointi, ohjausta tapahtuu suullisesi ja kirjallisesti.
Sähköposti: kristiina.adamsson@haaga-helia.fi / saija.laitinen@haaga-helia.fi
Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2015. Kehittämistyön menetelmät: uudenlaista osaamista liiketoimintaan. WSOYpro. Helsinki. E-kirja. Luettu: 24.1.2022.
Opinnäytetyökoordinaattorit 2022.Raportointiohje pitkille raporteille ja opinnäytetyölle- Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy. Helsinki. Luettavissa: https://www.haaga-helia.fi/sites/default/files/file/2022-01/raportointiohje_pitkille_raporteille_ja_opinnaytetoille_2022.pdf. Luettu: 24.1.2022.
Luentomateriaali Moodlessa.
Opintojaksolla tutustutaan matkailu- ja hospitality-alan tutkimus- ja kehittämistyöhön.
Haagan toimipiste
Tentti on Moodlessa kotitenttinä maaliskuussa 2022.
Suomi
Opintojaksolla tutustutaan matkailu- ja hospitality-alan kansainvälisiin tietolähteisiin.
10.01.2022 - 20.05.2022
Tehtävät tehdään parityönä. 1. Tee visuaalinen esitys yhdestä valitsemasta innovointi- tai kehittämismenetelmästä. Palautus 22.2.mennessä, max. 10 p. 2. Hae valitsemastasi aihealueesta lähdeaineistoa, arvioi kriittisesti lähteiden luotettavuutta ja laadi HH:n raportointiohjeen mukainen lähdeluettelo. Palautus 14.3. mennessä, max 15 p. 3. Tee annetusta materiaalista kuvia, taulukoita ja modernia infografiikkaa. Palautus viimeistään 28.3. max 15 p. 4. Tutkimusmenetelmien tiedonkeruuseen tutustuminen, palautus 30.4.2022 mennessä, max. 35 p Tee yksi tehtävä, joko laadullinen tai määrällinen tutkimus: Laadullinen tutkimus: a) Tee haastattelu, nauhoita ja litteroi TAI b) tee havainnointisuunnitelma, havainnoi ja raportoi havaintosi TAI Määrällinen tutkimus: c) Tee oma kyselylomake Webropolilla, kerää aineisto ja raportoi tulokset. 5. Bonustehtävä, palautus Moodleen viimeistään 11.5.2022 Laadullisen aineiston analysointi teemoittelemalla, laajuus 2-3 x A4, max 15 Tehtävä 4 (joko määrällinen tai laadullinen tutkimus) on pakollinen tehtävä.
03.01.2022 - 07.01.2022
Opetus Zoomissa tai luokassa Haaga-Helian ohjeistuksen mukaisesti
11.2.2022 klo 14-17.30 (Zoomissa)
Petteri Ohtonen: Millaista tutkimusta tehdään Hospitality-bisneksessä?
Opintojakson suunnitelma ja tavoite
Tehtävien esittely
Restonomin opinnäytetyö
Tutkimus- ja kehittämishankkeen suunnittelu
1.3.2022 klo 14-17.30
Innovointivointi- ja kehittämismenetelmät
Tietoperusta
Tiedonhaku
6.4.2022 klo 9-14
Johdatus tutkimusmenetelmiin
Kvantitatiiviset menetelmät
Tutkimustulosten havainnollistaminen
20.4.2022 klo 9-14
Kvalitatiiviset menetelmät
Tutkimusaineiston analysointi
24.5.2022 klo 10-14
Tutkimuksen etiikka ja luotettavuus
Tutkimuksen raportointi
Opinnäytetyön aihe-ehdotus Wihiin
Jos sinulla on kertynyt aikaisempaa osaamista tutkimus- ja kehittämisosaamisesta, toteutuksesta on olemassa Haaga-Heliatasoinen näyttö aiemmin hankitun osaamisen näyttämiseen. Se on tenttimuotoinen.
https://www.haaga-helia.fi/fi/nayta-osaamisesi
Saija Laitinen, Kristiina Adamsson
15 - 40
Opintojakso sisältää:
- tentin, joka on yksilötehtävä, max 25p.
- tehtävät parityönä, max 75 pistettä
Arvioinnin kohteet ja kriteerit
Hyväksytty opintojakso arvioidaan asteikolla 1 - 5. Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Arvosana 1
Osaa hakea kehittämiseen ja tutkimukseen tarvittavia tiedonlähteitä.
Osaa tehdä tutkimus- ja kehittämissuunnitelman.
Tunnistaa eri tutkimusmenetelmiä ja tutkimustoimintaan liittyviä eettisiä kysymyksiä.
Arvosana 3
Osaa valita ja käyttää soveltuvia menetelmiä tutkimusaineiston ja työelämätiedon hankkimiseen.
Osaa analysoida tietoa aineistoja ja perustella valintojaan.
Osaa kuvata omaa tutkimusprosessia ja konkreettisia kehittämisehdotuksia
Arvosana 5
Osaa arvioida kriittisesti tiedon, analyysien ja tutkimusten luotettavuutta.
Osaa soveltaa eettisiä periaatteita tutkimus- ja kehittämistyössään.
Osaa arvioida kehittämisehdotuksia ja niiden toteuttamista työelämässä.
Kokonaispisteet Arvosana
100-90 5
89-80 4
79-70 3
69-60 2
59-40 1
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
0.00 op
0.00 op
H-5