•   Matkailuliiketoiminnan tuottojohtaminen TOU001AS3A-3007 18.08.2025-12.12.2025  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Osaa analysoida toimintaympäristöä, ennakoida ja hyödyntää tutkimustietoa ja dataa. Osaa tuottojohtamisen peruskäsitteet sekä osaa soveltaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Tunnistaa tuottojohtamisen, hinnoittelun sekä jakelun keskinäiset yhteydet. Osaa käyttää tuottojohtamisen työkaluja. Osaa soveltaa, analysoida ja arvioida tunnuslukuja ja mittareita liiketoiminnan kehittämisessä.
    Sisältö
    Tuottojohtamisen käsitteet, strateginen ja taktinen tuottojohtaminen matkailuliiketoiminnan eri osa-alueilla. Hinnoittelumenetelmien ja jakelukanavien yhteensovittaminen ja arviointi. Toimintaympäristön analysointi ja liiketoiminnan ennakointi sekä tutkimustiedon ja datan analysointi ja niiden hyödyntäminen. Tuottojohtamisen merkitys ja hyöty liiketoiminnassa. Toiminnan tunnusluvut ja mittarit. Tuottojohtamisen käytännön työkalut ja menetelmät.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tunnistaa toimintaympäristön ja ennakoinnin merkityksen tuottojohtamisessa. Tunnistaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Osaa nimetä tunnuslukuja, mittareita ja tuottojohtamisen työkaluja.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Ymmärtää toimintaympäristön ja ennakoinnin merkityksen tuottojohtamisessa. Tunnistaa ja käyttää tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Osaa nimetä ja käyttää tunnuslukuja, mittareita ja tuottojohtamisen työkaluja.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa analysoida toimintaympäristöä, ennakoida ja hyödyntää tutkimustietoa ja dataa. Osaa soveltaa tuottojohtamisen periaatteita ja työkaluja liiketoiminnassa. Opiskelija osaa soveltaa ja analysoida tuottojohtamisessa tarvittavia tunnuslukuja ja mittareita liiketoiminnan kehittämisessä.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Kontaktiopetus.
    Itsenäinen opiskelu sekä oppimis- ja ryhmätehtävät.
    Projekti toimeksiantajalle.
    Opetuksessa käytetään osallistavia ja soveltavia oppimismenetelmiä ja itsenäisen työskentelyn ohjausta.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Huefner, R. 2015. Revenue Management: A Path to Increased Profits, Second Edition.

    Kotler, P. Bowen, J. & Makens, J. 2014 or 2017. Marketing for Hospitality & Tourism.

    Tranter, K., Stuart-Hill, T. & Parker, J. 2008 or 2013. An Introduction to Revenue Management for the Hospitality Industry. Published in print and as e-publication.

    Articles and publications provided during the course.

    Työelämäyhteydet

    Opintojaksolla käytetään työelämään liittyviä esimerkkejä ja toteutetaan projekti toimeksiantajalle.

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tarkentuu opintojen alussa.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Opintojaksolla käytetään alan kansainvälistä aineistoa, kirjallisuutta ja esimerkkejä.

    Ajoitus

    18.08.2025 - 12.12.2025

    Oppimistehtävät

    Ryhmätehtävät Revenue Management -tehtävä Tentti Tarkennetaan opintojen alussa.

    Aikataulu

    Tarkentuu opintojen alussa.

    Ryhmä
    • CONTACT
    • RE5PCTOUM
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Näyttö.

    Opettaja

    Kati Naumanen, Ulla Kuisma

    Paikkoja

    15 - 45

    Arviointitavat

    Tarkentuu opintojen alussa.

    Koulutus

    RESTO Restonomi

    T&K-osuus

    2.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5