•   Tutkimuksellinen kehittäminen TKI2HM001-3043 12.02.2024-19.04.2024  5   (YJO, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä organisaatioiden ja yritysten kehittämistehtävät sekä perustellusti valita kehittämistehtävälle oikean tutkimuksen lähestymistavan ja aineistonkeruumenetelmän ja soveltaa näitä. Hän osaa suunnitella ja aikatauluttaa tutkimus- ja kehitystehtäväprojektin. Lisäksi opiskelija osaa kuvata aineistonkeruumenetelmiä kehittämistehtävän tai opinnäytetyön suunnitelmassa tai jossain muussa projektitehtävässä opintojakson aikana. Opiskelija ymmärtää kriittisen ajattelun tärkeyden tutkimus- ja kehittämismenetelmien valinnassa sekä hahmottaa kirjallisuuden ja empiirisen aineiston yhteyden siihen. Hän pystyy käyttämään tutkimus- tai kehittämistyön tuloksia organisaation kehittämisessä.

    Opiskelija pystyy arvioimaan soveltavan tutkimuksen lähestymistavan onnistumista sekä tutkimusmenetelmien sopivuutta omassa opinnäytetyössään tai muussa projektissa. Opiskelija pystyy kriittisesti arvioimaan valitun lähestymistavan, tiedon keruumenetelmän sekä kirjallisuuden ja empiirisen aineiston. Hän pystyy hyödyntämään tutkimus- ja kehitysprojektin tuloksia strategisessa organisaation kehittämisessä.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Opiskelija on ilmoittautunut valitsemansa suuntautumisen opiskelijaksi. Tämä opintojakso kuuluu ylemmän ammattikorkeakoulun (YAMK) opetussuunnitelmaan. Opintojakson suorittaminen edellyttää ylemmän ammattikorkeakoulun opiskeluoikeutta.
    Sisältö
    Mitä on soveltava tutkimus?
    Tutkimus- ja kehittämistehtävien lähestymistavat
    Tiedon keruun strategiat
    Kehitystehtävä prosessina
    Tutkimusetiikka
    Soveltava tutkimus organisaation kehittämisen osana
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä organisaatioiden ja yritysten kehittämistehtävät sekä valita kehittämistehtävälle oikean tutkimuksen lähestymistavan ja tiedonkeruumenetelmän. Hän osaa suunnitella ja aikatauluttaa tutkimus- ja kehitystehtäväprojektin. Opiskelija osaa käyttää tutkimus- ja kehittämismenetelmiin liittyviä tärkeimpiä konsepteja mutta ei osaa arvioida niitä kriittisesti. Kyky tuottaa uutta tietoa organisaation kehittämiseen on heikko.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Edellisen lisäksi opiskelija osaa soveltaa valittua tutkimuksen ja kehittämisen lähestymistapaa sekä tiedon keruumenetelmää kehittämistehtävän tai opinnäytetyön suunnitelmassa tai jossain muussa projektitehtävässä kurssin aikana. Opiskelija ymmärtää kriittisen ajattelun tärkeyden tutkimus- ja kehittämismenetelmän valinnassa sekä kirjallisuuden että empiirisen datan suhteen. Hän pystyy käyttämään tutkimus- tai kehittämistyön tuloksia organisaation kehittämisessä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Edellisten lisäksi opiskelija pystyy arvioimaan soveltavan tutkimuksen lähestymistavan onnistumista sekä tutkimusmenetelmien sopivuutta omassa opinnäytetyössään tai muussa projektissa. Opiskelija pystyy perustelemaan tutkimuksen lähestymistavan ja metodit sekä kriittisesti arvioimaan valitun lähestymistavan, tiedon keruumenetelmän sekä kirjallisuus- ja empiiriset lähteet. Hän pystyy hyödyntämään tutkimus- ja kehitysprojektin tuloksia strategisessa organisaation kehittämisessä.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    HUOM! Opintojakso ajoittuu poikkeuksellisesti periodin 3 puolivälistä periodin 4 puoliväliin.

    Toteutus on journalismin yamk-koulutuksen järjestämä ja valtaosa osallistujista on journalismin yamk-tutkinnon opiskelijoita. Tämän vuoksi kurssin esimerkit ja keskustelut voivat painottua journalismiin. Opintojakson sisältö ja tavoitteet ovat kuitenkin samat kuin muiden Master-tutkintojen toteutuksissa.

    Menetelminä lähiopetus sekä kirjalliset tehtävät.

    Vastuuhenkilö

    Heidi Rajamäki-Partanen

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Ojasalo - Moilanen - Ritalahti: Kehittämistyön menetelmät.

    Moodlessa jaettu oppimateriaali.

    Toimipiste

    Pasilan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttejä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    12.02.2024 - 19.04.2024

    Oppimistehtävät

    Opintojaksolla tehdään 2-3 suppeampaa kirjallista tehtävää sekä lopputehtävänä opinnäytetyösuunnitelma.

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2024 - 09.02.2024

    Aikataulu

    Lähiopetusta maanantaisin klo 16.45-19.00 luokassa 6204, ellei toisin ilmoiteta. HUOM! KORJAUS HELMIKUUN PÄIVÄMÄÄRÄÄN! Opetusta ei ole 19.2. Opetusta on sen sijaan 26.2. Korjattu 14.1.

    ALUSTAVA OHJELMA:
    Ma 12.2. Opintojakson esittely. Soveltavat tutkimus ja tutkimuksellinen kehittäminen. Lähestymistavat.
    Ma 26.2. Haastattelu ja muut tiedonhankintamenetelmät. Tutkimusetiikka ja aineistonhallinta.
    Ma 4.3. Opinnäytetyön tavoite ja tutkimuskysymykset.
    Ma 11.3. Ei opetusta
    Ma 25.3. Sisällön analyysi ja muut aineiston analyysin menetelmät.
    Ma 8.4. Tutkimkusen ja kehittämistyön onnistumisen arviointi. Vinkit opinnäytetyösuunnitelman viimeistelyyn.
    Ma 15.4. Ei opetusta

    Ryhmä
    • YJO
    • EVENING
    • CONTACT
    • BLENDED
    • JOUMA
    Opettaja

    Kaarina Järventaus, Juha Olava

    Paikkoja

    5 - 5

    Arviointitavat

    Arviointi perustuu kirjallisiin tehtäviin.

    Koulutus

    YJO Journalismin ylempi amk, JouMa Journalismi YAMK

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    3.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5